Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde

Meny

Her finner du Restaurant Skaldens brasseriemeny og dagens middag. For barneporsjon eller egen barnemeny, spør servitøren!

BRASSERIEMENY

SMÅRETTER

NO. 1
Vår mest solgte rett! Marinert kylling i ciabatta med salat, aioli og salatost fra Gangstad
G (hvete, bygg, rug) L (melk) E, Sn, Su
159,-

FILLEGRIS
Vår versjon av pulled pork. Serveres med gyrosbrød, løkringer og aioli
G (hvete, bygg, rug) L (melk) E, Sn, Su
159,-

SALAT
Salat med brie og spekeskinke, friske bringebær, ristet gresskar og balsamico
G (hvete, bygg, rug) L (melk)
159,-

PERLESPELTSALAT
Grønnsalat med perlespelt, bakt laks og marinerte reker. Tzatsiki.
G (hvete, rug) L (melk), F, B
165,-

SLIDERS
Hjemmelagd burger og fillegris serveres med løkringer, coleslaw, aioli og pommes frites
G (hvete) L (melk) E, Su, So, Sn, Lu
195,-

OST OG SPEKEFJØL
Smakfulle oster, æraskinke, oliven, aioli og godt brød
G (hvete, rug), L (melk), Sn, E
200,-

SKALDENS FISKESUPPE
Tomatisert fiskesuppe med reker og laks
G (hvete, rug) L (melk), Sn, B, E, F
210,-

STIKLESTADS GRILLGILDE
Kyllingspyd, fillegris og indrefilet av okse,
serveres med maiskrem, mangosalsa, tzatsiki, bérnaisesaus og potetspyd
G (hvete) L (melk) N (peanøtter) Sn, E, So, Se, Lu
315,- per pers.

PIZZA

GUDRUN
Tomatsaus, mozzarella, frisk basilikum og olivenolje
G (hvete, rug) L (melk)
130,-

SKALDEN
Tomatsaus, mozzarella, marinert biff, syltet rødløk, oliven og béarnaise
G (hvete, rug) L (melk) E, So, Sl
160,-

KONGEN
Tomatsaus, mozzarella, viltskav, tyttebærrømme og bakt sopp
G (hvete, rug) L (melk)
160,-

GUDRID
Tomatsaus, mozzarella, æraskinke, rista pinjekjerner, parmesan og marinert salat
G (hvete, rug) L (melk) N (pinje)
160,-

RANNVEIG
Tomatsaus, mozzarella, chorizo, rødløk, tomar, chiliaioli og pesto
G (hvete, rug) L (melk) E, N (pinje) Sn
160,-

HVIT PIZZA

STIKLESTAD
Hvit urtesaus, mozzarella, kylling, soltørket tomat, høvla parmesan og spinat
G (hvete, rug) L (melk)
160,-

GRIMA
Hvit urtesaus, mozzarella, brie, bacon, jordbær, balsamico og glaserte nøtter
G (hvete, rug) L (melk) N (valnøtt, hassel)
160,-

VEGETAR
Hvit urtesaus, avokado, sylta rødløk, rista pinjekjerner, parmesan og ruccola
G (hvete, rug) L (melk) N (pinje)
140,-

Tilvalg: Kylling 29,- / Bacon 29,- / Skinke 29,- / Aioli 20,- / Béarnaise 29,-

DESSERT

LAKRISPANNACOTTA
Marinerte bringebær og rista nøtter
L (melk) N (pistasj, valnøtt, mandel)
95,-

MILLE FUILLE
med pasjonskrem og friske bær
G (hvete) L (melk)
100,-

SCANDIC KLASSIKERE

All ære til nye retter, men det er få ting som
slår følelsen av en vellaget klassiker.

CÆSARSALAT
Romanosalat med brødkrutonger og friskhøvlet parmesan,
vendt i vår egen cæsardressing
G (hvete) L (melk) F, So, Su, E
99,- / som forrett: 69,-
Tilvalg: Kylling 69,- / Reker 39,- / Bacon 29,-

SCANDIC VEGGIE BURGER
Veggie burger med pretzlebrød, løkmarmelade og tomatkompott,
servert med pepperrotmajones og pepperrotfries. Kan serveres vegansk
G (hvete) Sl, Sn
165,-

SCANDIC BURGER
Burger med bacon, løkmarmelade og tomatkompott. Grillet brioche og
pepperrotmajones, servert med nystekte pepperrotfries
G (hvete, rug) L (melkeprotein) E, So, Sn
195,-
Tilvalg: Mozzarellasticks med salsa 75,- / Søtpotetfries 35,- /
Vegansk cheddar 35,- / Prästost 35,- / Liten cæsarsalat 45,-

GRILLET LAKS
Grillet økologisk laks med bakte poteter, ingefærsyltet agurk,
ovnsbakte småpoteter og Sandefjordsmør
L (melkeprotein) F, Su
255,-

OKSEFILET
Oksefilet med bérnaisesaus, sopp, spinat og bakte småpoteter
L (melk) E, Su
200g 280,- / 300g

325,-

SKALDENS TRERETTERS
425,-

FORRETT
Ukens suppe

HOVEDRETT
Oksefilet 200g med bérnaisesaus, sopp,
spinat og bakte småpoteter
L (melk) E, Su
eller
Grillet økologisk laks med ingefærsyltet agurk,
ovnsbakte poteter og Sandefjordsmør
L (melkeprotein) F, Su

DESSERT
Crème brûlée med pasjonsfruktsorbé
og marinerte bær
L (melk) N (hassel) E

DAGENS MIDDAG
165,-

Inkludert dessert og kaffe. Serveres hverdager kl 13-18.

Mandag

Varierer
G (hvete, bygg, rug), E (egg)

Tirsdag

Dagens fisk. Spør gjerne servitøren hva vi har.
G (hvete, bygg, rug) L (melk) E (egg), F (fisk)

Onsdag

Kjøttkaker fra Lynum Gårdsmat med ertestuing/kålstuing og kokte poteter.
L (melk)

Torsdag

Klubb med duppe og lettsaltet sideflesk.
L (melk)

Fredag

Varierer
G (hvete, bygg, rug) L (melk)

 

 

Allergener:

G=gluten L=laktose E=egg S=skalldyr F=fisk P=peanøtter N=nøtter So=soya Sl=selleri Sn=sennep Se=sesam Su=sulfitter Lu=lupiner B=bløtdyr