Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde

Vårres høytid

Jul igjen på Stiklestad
Foto: Øyvind Malum

Vi trenger din hjelp! Vil du hjelpe oss med å fortelle hva høytid er for deg?

Vårres høytid er et formidlingsprosjekt som skal bli til ei utstilling på det tradisjonsrike arrangementet Jul igjen. I år kan du være med å skape innholdet på Jul igjen. Utstillinga skal vise alt fra det festlige familiebordet til middag for èn, tematisere både jul og andre religiøse og a-religiøse høytider, vise ulike høytidsfølelser som glede, stress, likegyldighet, forventinger og sorg. Og høytid kan være alt fra påskeaften til cupfinalen – det som skaper høytidsfølelse for deg!

Vi trenger din historie til denne utstillinga for å skape en arena for refleksjon om mangfoldet som gjemmer seg bak høytidsbegrepet.

Vårres høytid skal fylle fire rom i andre etasje i Molåna, og rommene skal tematisere høytid på ulike måter. Har du lyst til å bidra med litt av din historie til ett av disse rommene?

Min høytid – et titteskap. Du viser hva høytid er for deg. Med hjelp av gjenstander, tekst, bilder, tegninger lager du, sammen med en museumsansatt, en liten utstilling i en monter.

Festbordsrommet. Hvordan ser ditt bord ut på julaften? Vi ønsker å få dekket mange ulike festbord knyttet til jul.

Fortellinger om høytid. Du blir i forkant intervjuet rundt begrepet høytidsfølelse. Disse opptakene blir en kort film som vil vises på skjerm.

Kalenderrommet. Målet her er å fylle et rom med nedtellingskalendere fra ulike tidsepoker/religioner med korte følgefortellinger. Har du en kalender som kan stilles ut?

Har du lyst til å lage en slik utstilling sammen med oss? Historien din kan signeres med navn, eller man kan velge å være anonym.

Vårres høytid skal vises under arrangementet Jul igjen på Stiklestad 7. og 8. desember. Det er også ønskelig at vi har den tilgjengelig fra 9. til 13.desember slik at flere kan få oppleve den. Selve utforminga av utstillinga vil foregå mellom 25. og 29.november. Intervju og samtaler vil foregå i oktober og november.

 

Vi ønsker å høre fra deg innen 20. oktober.

Ta kontakt med prosjektleder Ida Kirkholt Myhre:

E-post: [email protected]

Tlf: 98472554

Del på Facebook