OLSOKDAGENE 2021 – TUSEN TAKK TIL DERE ALLE!

Olsokdagene på Stiklestad 2021 er over. Det ble seks dager preget av et mangfold av sterke stemmer, gode samtaler og nye stiklestadminner. Temaet for festivalen – RETTFERDIGHET – gikk som en rød tråd gjennom hele programmet da Stiklestad viste seg fra sin aller beste side som møteplass for både lokalbefolkning og tilreisende.

Årets stiklestadprofil Ella Marie Hætta Isaksen berørte og utfordret alle, både i åpningskonserten med ISÁK og med foredraget «Å være i kamp, men samtidig bygge broer.». Årets olsokkunstner, Hannah Ryggen Army representert ved Julie Ebbing, Grete Neseblod, Pia Rognes og Veslemøy Lilleengen, skapte en grensesprengende utstilling som skapte debatt, undring og entusiasme. Talerstolprogrammet forøvrig ble fylt av tankevekkende bidrag fra Thomas Seltzer, Ingrid Galadriel Aune Falch, Daniel Johansen, Snorre Valen, Arne Okkenhaug, Jonas Gahr Støre, biskop Herborg Finnset, Jørn Øyrehagen Sunde, Ingrid Lunnan Nødseth, Marte Hallem, Hilde Gunn Slottemo, Ingjerd Veiden Brakstad, Jonas Holberg og Andreas Selliaas.

 

Olsokdagene 2021 ble også en festival som løftet frem det imponerende mangfoldet i og kvalitetene ved kulturlivet i Stiklestads nærmiljø. Åpningen av festivalen, som ble foretatt av Verdals befolkning, ble et sterkt møte med ulike perspektiver på rettferdighet. Kings of Queen-konsert og to utsolgte visekvelder løftet nesten taket av Borggården. Og Olavsvaken levendegjorde spelarven på en måte det vil bli snakket om lenge. I tillegg ga Årets medspiller TOTOM oss et herlig møte med ekte musikkglede.

29.juli ble Olsokbålet 2021 tent. Bålet markerte både jubileene Mære 2021 og Hundorp 2021, samt at det er ni år igjen til 2030. Arrangementet hadde fokus på viktigheten av nært samarbeid og gode samtaler, og Nasjonaljubileet 2030 som en stor mulighet for Verdal, Innherred og Norge. Det ble et flott arrangement som ga stor inspirasjon til det videre arbeidet med Nasjonaljubileet 2030 som SNK har et så stort ansvar for.

2021 ble nok en annerledes sommer og pandemien førte med seg publikumsbegrensninger. Vi er svært fornøyde med at fleste programtilbudene under olsokdagene har vært utsolgt. Totalt har 6500 besøkt våre arrangement disse 6 dagene, og i tillegg har mange fulgt våre digitale talerstolprogram.

Nå som festivalen er over, kjenner vi på en stor takknemlighet til alle som kom til Stiklestad og formet årets festival, både bidragsytere og besøkende, frivillige og ansatte. Dere viser verdien slagstedet og symbolstedet Stiklestad har som møtested og samtaleplass også i nåtiden.

 

Vi gleder oss til Spelet om Heilag Olav og Olsokdagene 2022!

Del på Facebook