Vandring med Olavsflammen 2022

Stiklestad - Trondheim

Opplev 1000 år med Olavsarv

Nasjonaljubileet 2030 – NORGE I TUSEN ÅR arrangerer ildsjelvandring der Olavsflammen bæres fra Stiklestad 29. juli og tenner lysene på høyalteret i Nidarosdomen under pilegrimsmessen 3. August. Underveis i vandringen reflekterer vi over frihet og håp som viktige elementer i FOLKESTYRE – som er årets tema for nasjonaljubileet.

Les mer om ildsjelvandringen, hva reisen inkluderer og dagsprogrammet her.

Norge i tusen år, nasjonaljubileet 2030, bilde av Olavsflammen
Olavsflammen bæres av Ildsjelvandrerne til Trondheim

Olavsflammen

Olavsflammen ble tent av Olsokbålet på Stiklestad 29. Juli 2020, og vil brenne natt og dag frem til tusenårsjubileet for slaget på Stiklestad i 2030.

Olavsflammen har blitt et symbol på olavsarvens betydning for Norge, både den historiske tradisjonen, engasjement for samtiden og håp for framtiden.

Hvert år frem til tusenårsjubileet vil det arrangeres en vandring med Olavsflammen fra Stiklestad til Trondheim hvor Olavsflammen bæres av pilegrimer til Nidarosdomen. Bli med å vandre som pilegrim, og bli kjent med både leden, historiene og menneskene som er en del av den levende olavsarven.

Flammen reiser den samme reisen som Olav den Helliges kropp gjorde etter han døde i slaget på Stiklestad. I nattens mørke ble kroppen transportert til Trondheim og gravlagt ved Nidelvens elvebredd, der Nidarosdomen ligger idag.

Pilegrimsvandring, to personer ser utover landskapet
Ingeborg Collin

 

KUN 3 PLASSER IGEJN!

Pris: 7200,-
Varighet: 6 dager, med reise fra Stiklestad 29. juli og er fremme i Trondheim 3. August.
Reisen inkluderer:
Overnatting på herbergene i oppredd seng Middag, frokost og niste hver dag.
Bagasjetransport.
Båtreise fra Steinvikholmen til Nidarosdomen Historisk formidling ved kulturminner, konserter, foredrag og refleksjoner.
Billett til avslutningskonsert for Olavsfest i Nidarosdomen – 3. aug.
Billett til Spelet om Heilag Olav – 29. jul.
Deltakere må være forberedt på å dele rom med hverandre.

Bestill her

Samarbeidspartnere

Ildsjelvandringen er et samarbeidsprosjekt mellom Stiklestad Nasjonale Kultursenter, Verdal kommune, Biskopen i Nidaros, Pilegrimssenter Stiklestad og Pilegrimssenter Trondheim ved Nidaros Pilegrimsgård. Nidarosdomens Restaureringsarbeider, Olavfest i Trondheim, Fortidsminneforeningen, Visit Innherred og European region of Gastronomi.

Last ned et PFD faktaark her med all informasjon om den valgte turen

Del på Facebook