Olsokutstillingen “Queer Spirit” blir stående til 28. september!

«Fortellinger om skeiv tro, spiritualitet og meningen med livet»

26. juli ble årets Olsokutstilling «Queer Spirit» offisielt åpnet. Utstillingen er laget av årets Olsokkunstner Pride Art, og består av 200 symbolsterke kunstverk fra 70 ulike kunstnere. For at flest mulig nye og gamle besøkende skal få gleden av denne flotte utstillingen, har vi besluttet at den blir stående ut september. Utstillingen har gratis inngang!

Du finner olsokutstillingen i Leidangsgalleriet og nede Black-boxen. I tillegg er kunstinstallasjonen «Rosa Trekant» plassert oppe ved Olavsstøtta, og kunstverket «Verdenstreet» er plassert på gressplenen utenfor kulturhuset.

pride, mann, kvinne, barnkunst, farger

Ronja Wangerud: “Oh God I Love You”          Hui Ma: “Paradise Lust”

Nasjonal markering

Valget av Olsokkunstner ble preget av olsokfestivalens tema. Temaet for Olsokdagene 2022 er FRI. En viktig grunn til temavalget er Skeivt kulturår, dvs. den store, nasjonale markeringen av at det i 2022 er 50 år siden avkriminaliseringen av homofili i Norge. Vi i SNK er opptatt av å bidra til at Skeivt kulturår skaper positiv endring for skeive i Norge, og er utrolig glade for at Pride Art takket ja til å bli årets olsokkunstner. Resultatet er en praktfull utstilling formet av fortellinger det er viktig at både deles og høres.

Pride Art

Den norske kunstnerorganisasjonen Pride Art, tidligere Skeive kunstnere, representerer en av verdens lengst sammenhengende tradisjoner for formidling av skeiv kunst og kultur. Organisasjonen samler over 500 skeive kunstnere og kunstfaglige ressurser med bakgrunn fra 25 ulike land. Pride Art arbeider for økt mangfold og representasjon av marginaliserte og ignorerte stemmer og perspektiver. Gjennom kunsten søker de å skape økt forståelse for skeive menneskers liv og virkelighet, bla. ved å stimulere til holdningsendring gjennom åpenhet og det sterke verktøyet kunst utgjør i kampen mot diskriminering og fordommer. De siste årene har Pride Art bla. jobbet med å etablere et skeivt kunst- og kultursenter i Oslo. Under Skeivt kulturår samarbeider de med flere, store kunstinstitusjoner både om rådgivning og en pilotrekke for Skeivt kunst- og kultursenter. Utstillingen på Stiklestad blir Pride Arts mest ambisiøse og grensesprengende samarbeid i 2022 og den eneste piloten utenfor Oslo.

 

Del på Facebook