Lørdagskafé og Vikingsolo

Lørdag 6. april blir det lørdagscafé og Vikingsolo på Stiklestad.

Starter denne lørdagen kl 1300 med café i restaurant Skalden med vår egen huspianist Ola Wist Holmen. Denne gangen har han med seg Espen Olaf Vestvik. Restaurant Skalden har en velfylt disk og mye godt på menyen. Mat, venner, prating og god musikk en lørdag formiddag er aldri en dårlig kombinasjon!

Etter lørdagskaféen blir det dans i Teatersalen kl 1400 med Ann Kathrin Røsvik Granhus. Hun fremfører forestillingen “Røtter”. Gjennom en spennende kombinasjon av samtidsdans, teater, viking-rekvisitter og sang, har Ann Kathrin utforsket noen aspekter av vikingkulturen. Hun håper å underholde, og etterlate deg med noen tanker og refleksjoner.

For med en mørkere og dagsaktuell undertone inviterer soloen også til refleksjon rundt vårt felles ansvar om å ta vare på det vi har rundt oss. Gjennom fokus på temaer som “bruk og kast” og betydningen av å bevare kunnskapen om godt håndverk og bærekraftig produksjon, oppfordrer soloen alle til å tenke fremover, og kanskje ta mer bevisst (bærekraftig) valg for de neste generasjoner”.

Ann Kathrin Røsvik Granhus er en dansekunstner fra Verdal. Hun er av få kvinnelige samtidsdansere i Norge som utforsker vikingarven kunstnerisk. Tidligere har hun deltatt blandet annet i vikingprosjektene Follow the Vikings og Legenden om Aretha fra Skierde. Siden 2019, mellom andre prosjekt og jobber, har hun også utviklet en egen viking-solo, Røtter, der hun kombinerer bevegelse med tekst, tale og sang.

Forestillingen varer i 15 minutter. Etter forestillingen blir det en kort etterprat. Her deler koreografen litt informasjon rundt verket.

Velkommen til Stiklestad førstkommende lørdag!

Del på Facebook