«Flukten fra Falstad» v/ Tor Martin Nordtømme. Arrangør Hagergrynkompaniet

Flukten - flygeblad 2-kopi

Tidspunkt

9. oktober 2021

Sted

Pris

200

«Sprengte kapasiteten, ikke alle fikk plass» var tittelen på «Innherred»s oppslag forrige gang Hagergrynkompaniet satte opp «Flukten fra Falstad».

Lørdag 9. oktober er Tor Martin Nordtømme klar for 2 nye forestillinger. Koronarestriksjoner satte begrensninger på antall publikum. Derfor setter Hagergrynkompaniet opp 2 forestillinger på Stiklestad kultursenter lørdag 9. oktober.

Forestillingen omhandler arrestasjon, fangeopphold og rømmingen til kommunisten og motstandsmannen Rolf Nevermo fra Verdal.

1. sept. 1941 ble Rolf Nevermo arrestert og ble da en av de første Gestapo slo kloa i i Verdal, og som etter noen måneder på Vollan fengsel sendes til den nyopprettede Falstad fangeleir etter at Rinnan infiltrerte motstandsgruppen og fikk han arrestert.

Vi får høre om tortur og drap og om det daglige livet i en av nazistenes fangeleire. Vi får også høre om da han med hjelp av kamerater i Verdal og sin kone som kurèr mellom han og hjemmefronten foretok en dramatisk flukt til Sverige sommeren 1944.

Flukten ble arrangert som en drukningsulykke slik at medfanger  i leiren ikke skulle bli utsatt for represalier, og etter 5 dager var han i Sverige. Selv satt han på toget til sødra Sverige da hans kone i sørgeklær dro til Falstad for å få utlevert liket om det ble funnet.

I Sverige ble han med i den norske polititroppen og returnerte til Norge gjenom Finland og Finnmark og var med på frigjøringen der.

Hagergrynkompaniet ønsker alle velkommen  til en spennende time med Tor Martin Nordtømme og hans meget gode fortellerevne.

 

Lør. 9. oktober kl. 13 og kl. 16.

Bill. 200,-

Obs. begrensede antall plasser i auditoriet pga. koronarestriksjoner, kun 40 stk. Vi følger alle smittevernregler.

Gratis parkering. Restaurant Skalden er åpen før og etter foredraget.

 

Arrangør: Hagergrynkompaniet.