Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde

Foredrag med stiklestadprofilen 2019 Else Kåss Furuseth

Else Kåss Furuseth. Foto

Tidspunkt

24. juli 2019

16:00

Sted

Borggården

Pris

230,- / 210,- / 120,-

Hvordan snakker vi om de vanskeligste temaene? Hvordan kan vi som enkeltmennesker se og møte hverandre på best måte? Og hvordan løfter vi de mest personlige spørsmålene inn i samfunnsdebatten?

Dette er spørsmål Stiklestad Nasjonale Kultursenter ønsker å sette søkelys på fram mot Nasjonaljubileet i 2030. Derfor har vi invitert Else Kåss Furuseth til å være årets stiklestadprofil.

Kåss Furuseth har i flere år utmerket seg gjennom sin unike evne til å kombinere humor med alvor. Hun ble et velkjent navn gjennom humorprogrammet Torsdag kveld fra Nydalen. I 2011 hadde Kondolerer premiere, en komedie med utgangspunkt i hennes familiehistorie knyttet til selvmord. Stykket ble en kritikerrost publikumssuksess og i 2018 fulgte hun opp med Gratulerer. Samme år kom boken Else går til psykolog og tv-serien Else om: Selvmord. Furuseths tilnærming til tunge temaer og evne til å gi åpenhet et ansikt har gitt henne en rekke priser: Foreningen Mental helses åpenhetspris, Astrid Gunnestads minnespris for årets modigste kvinne, Årets navn i VG og Fredrikkeprisen, Sanitetskvinnenes ærespris.

Det er med andre ord en sterk, leken og modig samfunnsstemme publikum får møte som årets stiklestadprofil under Olsokdagene på Stiklestad 2019.