Gjenstandene forteller: Hva er “Treets meister”?

stavkirke | mann | middelalder

Tidspunkt

26. april 2023

Sted

Stiklestad Nasjonale Kultursenter

Pris

200/180/100

Gjenstandene forteller
Hva er “Treets meister?

Kai Johansen forteller om Urnesportalen
26. april kl. 19 – 21 i konferansessalen

Kai Johansen ved Auskin Kreative Senter har med seg verktøy, bilder og emner, for å fortelle om Treet`s Meister, som er Fortidsminneforeningens arbeid med å lage en prosessuell autentisk kopi av Urnes stavkirkeportal. Kopien skal lages med samme type verktøy, materiale og teknikker som originalen. Kai er en av Norges råeste innenfor dette feltet og er en av flere som jobber med prosjektet. Målet er at arbeidet skal være ferdig til åpningen av Urnes verdensarvsenter i 2022.
Vi kjenner også Kai godt gjennom sitt arbeide som museumshåndverker her på Stiklestad og gleder oss til å høre om dette spennende prosjektet.

Prosessuell autentisk kopi av Urnes stavkirkeportal.
Portalen kommer fra en kirke som ble bygd rundt 1070.

Nordportalen og resten av skurden på Urnes er mellom de mest ikoniske og beste kjente bygningselementene i landet og var svært viktige for innskrivingen på Unesco sin verdensarvliste i 1969.
Det skal nå lages en kopi som er så like originalen som mulig, men som også er lagd med samme typen verktøy, materiale og håndverkteknikker.
Kopien skal bli en sentral del av utstillingen i det nye verdensarvsentret. Vil treskjærerne i dag klare å kopiere den mesterlige utskårne portalen?
Kom å hør om arbeidet så langt med emneleting, verktøyproduksjon, og hvor langt prosjektet er kommet nå. Les mer om den tusen år gamle handverket som skal kopieres her.

Pris:
Voksen: 200,-
Honnør: 180,-
Stiklestadkort: 180,-
Student: 100,-

Kaffe og kake inkl.

Mulighet for kjøp av kaffe, kake, lunsj, pizza og mye mer i Restaurant Skalden på Scandic Stiklestad.
Gratis parkering.

Velkommen!