Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde

Gjenstandene forteller – Vårres høytid

Adventskalendere Vårres Høytid Jul Igjen 2019

Tidspunkt

20. november 2019

19:00 - 21:00

Sted

Konferansesalen

Pris

180/160 inkl kaffe og kake. Studenter halv pris

Vårres høytid

Hva er en høytid? Hva skaper høytidsfølelse for deg? I høst er Stiklestad i gang med å involvere folk på Innherred i å lage ei utstilling om høytid på det tradisjonsrike arrangementet Jul igjen.

Gjenstandene forteller denne kvelden kommer noen av bidragsyterne til utstillinga for å fortelle hva som gir dem høytidsfølelsen. Adventskalendere er noe som for mange barn, og kanskje voksne, har bygd opp høytidsstemningen fram mot jula. Vi har samlet over 30 adventskalendere til utstillinga og Solveig Otlo deler sin fortelling om noen av dem denne kvelden. Vi oppfordrer også publikum til å ta med adventskalendere som kan stilles ut.

Musikk er også noe som er knytet sterkt opp mot mange høytider. Helga Haga bidrar musikalsk og forteller om hvilken musikk som gir henne høytidsfølelsen.

Fagsjef på SNK, Heidi Anett Ø. Beistad vil fortelle om utstillingsprosjektet Vårres høytid, som er en del av Talerstolen Stiklestad. Utstillinga skal vise alt fra det festlige familiebordet til middag for èn, tematisere både jul og andre religiøse og a-religiøse høytider, vise ulike høytidsfølelser som glede, stress, likegyldighet, forventinger og sorg. Og høytid kan være alt fra påskeaften til cupfinalen – det som skaper høytidsfølelse for hver enkelt av oss!

Vil du hjelpe oss med å fortelle hva høytid er for deg? Vi tar gjerne imot flere bidragsytere til å dekke bord og fortelle sin høytidsfortelling! Ta kontakt med Ida Kirkholt Myhre [email protected] innen 21. november.

 

Medvirkende:

Helga Haga

Solveig Otlo

Heidi Anett Ø. Beistad

Med flere

Konferansier Gunhild Rikstad