Ildsjelvandring med Olavsflammen 2021 | Stiklestad – Trondheim

Olavsflammen

Tidspunkt

30. juli 2021

Sted

Pris

6500

Olavsflammen ble tent på Stiklestad 29. juli 2020 og vil brenne natt og dag helt fram til 2030. Hvert år fram mot 2030 arrangerer Nasjonaljubileet 2030 – NORGE I TUSEN ÅR en Ildsjelvandring der Olavsflammen bæres fra Stiklestad til Nidarosdomen, med faglige refleksjoner underveis i vandringen. Refleksjonene i årets ildsjelvandring er knyttet til begrepet rettferdighet.
Olavsflammen ble tent av Olsokbålet på Stiklestad 29. Juli 2020, og vil brenne natt og dag frem til Olavs tusenårsjubileum i 2030.
Olavsflammen har blitt et symbol på Olavsarvens historiske betydning for Norge, engasjement for samtiden og håp for framtiden.
Hvert år frem til tusenårsjubileet vil det arrangeres en Ildsjelvandring fra Stiklestad til Trondheim hvor Olavsflammen bæres av ildsjelvandrere til Nidarosdomen. Bli med å vandre sammen med våre Ildsjelvandrere, og bli kjent med både leden, historiene og menneskene som gir liv til den 1000 år gamle tradisjonen å vandre pilegrim til Nidarosdomen!
Flammen reiser den samme veien som Olav den Helliges kropp gjorde etter han døde i slaget på Stiklestad. I nattens mørke ble kroppen transportert til Trondheim og gravlagt ved Nidelvens elvebredd, der Nidarosdomen ligger idag.
Dagsprogram og opplysninger
29.juli Stiklestad
Olavsflammen tenner årets olsokbål på Stiklestad.
30.juli Stiklestad – Munkeby | 22 km
Start ildsjelvandring i Stiklestad kirke: Menneskesyn, frivillighet, rettferdighet.
31.juli Munkeby – Laberget | 20 km
Refleksjonsprogram ved Oda Okkenhaug ved Alstadhaug kirke: Tanker om rettferdighet etter 22. juli.
1.aug Laberget – Hellberg | 23 km (20 km på sykkel)
Refleksjonsprogram ved Falstadsenteret: 75 år siden rettsoppgjøret etter krigen.
2.aug Hellberg – Tautra | 22 km
Refleksjonsprogram ved Tinghaugen på Frosta: Rettsvesenets tanker om rettferdighet.
3.aug Tautra – Nidarosdomen med båt | 1 km
Reise med Båt fra Tautra til Trondheim. Refleksjonsprogram utenfor Sjøfartsmuseet ved pilegrimsprest Einar Vegge om Gjestfrihet og rettferdighet. Guidet vandring igjennom middelaldergatene i Trondheim. Besøk og lystenning i Klemenskirken. Besøk i Nidarosdomen hvor pilegrimene tenner lysene i Nidarosdomen med Olavsflammen. Inngang ved Olavsfests avslutningskonsert i Nidarosdomen.
Arrangører – Ildsjelvandring med Olavsflammen:
Ildsjelvandring 2021 er et samarbeid mellom Stiklestad Nasjonale Kultursenter, Trondheim internasjonale Olavsfest, Nidaros Pilegrimsgård, Stiklestad pilegrimssenter, Falstadsenteret og Explorative – Visit Innherred.
Nasjonaljubileet 2030 – NORGE I TUSEN ÅR er en samarbeidssatsing mellom mange aktører som ønsker å være er en del av feiringen. Dette kan du lese mer om på norgeitusenaar.no.