Kollektiv svikt:
Et ordskifte i fritt fall ?

fire voksne

Tidspunkt

30. juli 2022

Arrangør

Samarbeid med Trønderdebatt

Sted

Stiklestad Nasjonale Kultursenter

Lokale

Auditoriet

Priser

Voksen 190
Honnør 170
Student 80

Vi har alltid kunnet dømme 1930-tallsgenerasjonen, men nå er vi i samme situasjon som dem. Mange ble overrasket over krigen i Ukraina, tross advarende stemmer. Hvorfor klarer vi ikke å ta signaler om kommende kriser på alvor? Samtale med Oda Okkenhaug, Øyvind Strømmen, Bård Larsen og Bjørn Stærk. Samarbeid med Trønderdebatt.

Oda Okkenhaug er kommentator og debattansvarlig i Trønderdebatt. Hun har en mastergrad i likestilling og mangfold fra NTNU, med fokus på retorikk og høyreekstrem ideologi, og har tidligere jobbet ved Falstadsenteret.

Bård Larsen er historiker i tankesmien Civita. Han jobber spesielt med temaene ideologi, konflikt, politisk islam og totalitarisme, og har skrevet
bøkene «Storebror dreper! Om totalitarisme», «Idealistene. Om venstresidens reise i det autoritære» og «Demokrati i trøbbel».

Øyvind Strømmen er journalist, blogger og forfatter. I 2011 ga han ut boken «Det mørke nettet. Om høyreekstremisme, kontrajihadisme og terror i Europa» og ble kåret til Årets frilanser av Norsk Journalistlag. Han står bak prosjektet «Hate Speech International. Investigating Extremism».

Bjørn Stærk er samfunnsdebattant, blogger, programmerer og forfatter. Han er kjent som spaltist i Minerva, Aftenposten og Morgenbladet og har gitt ut bøkene «Ytringsfrihet» og «Ytringsfrihet annotert: En kranglete bok om krangling».