Olsokkro “Beer & Hymns” med Ola Ludvik Bosnes, Lars Erik Fisknes og Kalle Garli

nn

Tidspunkt

29. juli 2024

Arrangør

Scandic Stiklestad og Stiklestad Nasjonale Kultursenter

Sted

Scandic Stiklestad

Pris

Gratis inngang

Dette må dere få med dere! Ola Ludvik Bosnes, Lars Erik Fisknes og Kalle Garli tar salmene med ut fra kirka til Olsokkro på selveste Olsokdagen! Konseptet heter “Beer & Hymns”.

“Beer & Hymns” er faktisk et fenomen som oppstod i England i 2006. På en pubkveld, etter å ha sunget seg gjennom Beatles-låter, begynte folk å synge klassiske salmer og fant ut at mennesker i alle aldre, trosbekjennelser og bakgrunner virkelig nøt å synge de majestetiske tekstene sammen.

“Beer & Hymns” har etter hvert blitt en fast del av kirkens programmer i både Storbritannia og USA, samt andre steder, og brukes ofte til å fremme samhold og fellesskap.

29. juli håper vi dere synger med på kjente salmer som “Å leva, det er å elska”, “Deg være ære”, “Gje meg handa di, ven” og mange flere- som dere helt sikkert både har hørt før og kanskje sunget med på før. Tekster deles ut 🙂

Den flotte trioen starter på utescenen ca. kl. 21, rett etter at Spelet om Heilag Olav er ferdig. Varighet ca. 2 timer. Gratis inngang.

Sangens opprinnelse kan muligens knyttes til ønsket om å imponere det motsatte kjønn, å gjøre inntrykk på fienden i krig, og å vise barn at man er til stede for dem (ung.forskning.no). På selveste Olsokdagen kan det jo passe godt å nevne, at Olav sang han også! I alle fall sies det at “Olav seilte øst over havet, og kom seilende av hav ytterst på Moster, der gikk han først i land i Norge, og der lot han synge messe”