Olsoksamtalen 2022

to kvinner, en mann

Tidspunkt

29. juli 2022

Arrangør

samarbeid mellom SNK og Nidaros biskop

Sted

Stiklestad Nasjonale Kultursenter

Lokale

Stiklestad Kirke

Priser

Voksen 240
Honnør 220
Student 120

Gud med oss? Kirke og tro i møte med krig og krise

Hvilken rolle har troen og kirken under krig og kriser? Hva kan gudstro bety for de som kjemper? Hvilken støtte og frihavn kan troen og kirken være for de som rammes? Gir troen et særskilt ansvar for og mulighet til å hjelpe? Og hva kan og bør man gjøre i møte med de som tar Gud til inntekt for maktmisbruk og ondskap?

Disse spørsmålene danner rammene for «Olsoksamtalen 2022: Gud med oss? Kirke og tro i krig og krise», hvor biskop Herborg Finnset møter Hilde Frafjord Johnson og Robert Mood i Stiklestad kirke.

Johnson har gjennom sitt mangeårige politiske virke i KrF, blant annet vært utviklingsminister. I tillegg har hun bred internasjonal erfaring gjennom Kirkens nødhjelp, Unicef og som FNs spesialutsending til Sudan.

Mood har bred erfaring fra militæret, spesielt internasjonalt gjennom fredsbevarende operasjoner, inkludert lederroller for flere FN-styrker i Midtøsten. I tillegg har han vært president for Norges Røde Kors og markert seg som en engasjert samfunnsdebattant. Olsoksamtalen er et årlig samarbeid mellom SNK og Nidaros biskop.