Påskestemning på museet

nettside arrangement (1)

Tidspunkt

3. - 4. april 2023

Sted

Stiklestad Nasjonale Kultursenter

Pris

Gratis

Påskestemning på museet mandag 3. og tirsdag 4.april
Vi ønsker små og store hjertelig velkommen til aktiviteter på museet.

Gratis for alle!!

Kl. 10: Forestillingen «Gutten som ble hele Norges Olav den Hellige»

i teatersalen på kulturhuset. Oppmøte i resepsjonen. Passer for barn fra 5 år. les mer om forestillingen nederst.

Litt om fortellerstunden “Gutten som ble hele Norges Olav den hellige”:

I 1030 døde kong Olav Haraldsson i slaget på Stiklestad. Han ville samle Norge til ett kongerike. Olav var vikingkonge, og i vikingtida trodde folk på de gamle gudene; Odin, Tor, Frøya. Olav trodde på en annen gud enn vikingene og ville at alle andre skal gjøre det også. Olav laget en ny lov, men det var ikke alle vikinghøvdingene som var enige med ham. De ville ikke ha Olav til konge, derfor ble det et slag …

Forestillinga veksler mellom fortellerform og rollespill. Publikum får se vikingsverd, skjold, spyd, en flott kongehjelm, smykker, vikingklær, og de får høre om vikingtida. Hvor lenge er det siden vikingene levde? Hva slags mat spiste de? Hvilke klær gikk de i? Hvordan ble vikingene gravlagt? Videre fortelles historien om gutten Olav Haraldsson, om da han ble født, og om oppveksten. Publikum får høre at gutten Olav blir voksen og blir konge, og at han gifter seg med en svensk prinsesse. Det er også historier om alt det magiske som skjedde etter at Olav døde, – alle miraklene; den blinde mannen som fikk tilbake synet og mange flere. Om noen år, i 2030, er det 1000 år siden slaget på Stiklestad. Slaget førte til at Norge endelig var samlet til ett rike, med en konge. I 2030 har Norge bursdag!

Kl. 11-14: – Aktiviteter på folkemuseet.

aktiviteter i lekefjøset, lekebutikken og i vegvokterboligen. Her kan barna leike og kose seg. I vegvokterboligen møter dere tausa som steller inne, mens i leikefjøset styrer drengen med dyrene.
På museumsområdet ryktes det at påskeharen har vært litt rundt omkring med påskeegg. Kanskje blir det deg som finner egg og får en fin overraskelse til påske?

Barn over 10 år kan komme alene og kose seg på aktivitetene og se forestillingen.
Vi tenner bål bak lekefjøset, hvor det er gapahuker, så ta gjerne med grillpølser slik at dere kan kose dere med litt mat mellom leiken på vårt flotte museumsområde.

Velkommen til Stiklestad med barn eller barnebarn og hør hele den spennende historien! 

Gratis parkering.

Restaurant Skalden er åpen fra kl. 11 så her kan man ta en kopp kaffe, kake, lunsj eller middag. Se menyen her.
Scandic Stiklestad har ledige hotellrom som kan bestilles her.