Åpningskonsert av olsokdagene med Silya

Silya |artist | dame | lener seg mot vegg

Tidspunkt

25. juli 2023

Sted

Stiklestad Nasjonale Kultursenter

Lokale

Borggården

Priser

Voksen 490
Hønnør 450
Student 450

ÅPNINGSKONSERT PÅ STIKLESTAD MED SILYA & THE SAILORS

Silya er en av Norges sterkeste live-artister og kommer til Stiklestad 25. juli! Gjennom årene har hun spilt hundrevis av konserter med bandet sitt Silya & The Sailors. De kommer og skal sørge for å skape stemning under åpningskonserten for Olsokdagene på Stiklestad 2023.

Etter å ha viet nesten hele livet til musikk er Silya blitt en sjeldent kraftfull musiker og låtskriver med en tilstedeværelse som bergtar publikum og anmeldere hver gang hun opptrer. Der mye popmusikk i dag er elektronisk og strømlinjeformet er Silyas musikk organisk og frigjort. Hun plukker fritt fra favoritt-sjangere i musikkhistorien, men om det er soul, funk, rock eller jazz er føttene alltid godt plantet i pop. Silya er en av Norges råeste scenepersonligheter og sammen med sine stødige musikere lager de strålende stemning på både store og små intime scener.

Silyas låter viser en enorm kjærlighet til blåsere og heftig rytmeseksjoner, selv om hun oftest som utgangspunkt bruker ukulele når hun skriver sangene sine.
Etter å ha vunnet Stjernekamp på NRK1 og nordmenns hjerter i 2013 flyttet Silya tilbake til Norge fra New York.  Samme året startet hun bandet Silya & The Sailors, og slapp albumet «Unanchored», som fikk  fantastiske kritikker og etablerte Silya som en av de store live-artistene. I 2015 hadde hun i tillegg en stor rolle i musikalen “Sweeney Todd” på Det Norske Teateret.

«Silya er ei kruttønne. Hun satte fyr på Verket.» – Helgeland Arbeiderblad
«Entertainment av internasjonal klasse» – Avisa Nordland
«At Silya er noe av det hotteste som står på en norsk scene, trenger ingen tvile på» – Hissig

Silya Nymoen vokste opp på Østensjø i Oslo og begynte med musikk og dans som barn, og som halvt Inderøyning er det klart hun må komme hit til Innherred.

Vi gleder oss til en storslått åpningskonsert av olsokdagene på Stiklestad 2023 i Borggården 25. juli kl 21.30!