Stiklestadprofil Espen Barth Eide «Trygghet i en verden i rask endring»

espen-barth-eide-3

Tidspunkt

29. juli 2024

Sted

Borggården

Pris

220,- / 200,- / 110,-

Møt Stiklestadprofil utenriksminister Espen Barth Eide under Olsokdagene på Stiklestad 2024!

Temaet for Olsokdagene 2024 er «TRYGG?» Temavalget er blant annet inspirert av en verdenssituasjon preget av både væpnet konflikt og politisk uro, samt en polarisering av den offentlige samtalen, som gjør at begrepet trygghet – og i forlengelsen av det også utrygghet – fremstår uhyggelig relevant.

Med dette som bakteppe er det en stor glede at Espen Barth Eide har takket ja til å være årets Stiklestadprofil. Barth Eide har vært utenriksminister siden oktober 2023. Frem til da var han klima- og miljøminister. Han har også bred og lang erfaring fra roller som forsvarsminister, visegeneralsekretær i FN, forsker ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt, styreleder for Centre for Humanitarian Dialogue med mer.

Selv sier utenriksministeren følgende om å innta rollen som Stiklestadprofil: «Jeg er stolt over å bli utnevnt til årets Stiklestadprofil. Temaet for i år «TRYGG?» er beskrivende for den verdenssituasjonen vi nå står i, med krig i Europa og i Gaza. Jeg ser fram til å besøke Stiklestad til sommeren, og snakke mer om hva Norge kan gjøre i dagens uforutsigbare verden». Hans foredrag på Stiklestad har fått tittelen «Trygghet i en verden i rask endring » kan oppleves i Borggården 29. juli kl 16:00.