Vikingsommer på Stiklestad 22 juni – 4. august

barn leker viking

Tidspunkt

22. juni - 4. august 2024

Sted

Stiklestad Nasjonale Kultursenter

Priser

Voksen 225,-
______________________________________
Barn under 18 år Gratis inngang
i følge med voksen
______________________________________
Stiklestadkort Gratis inngang

Stiklestad ønsker velkommen til opplevelser for hele familien! På middelaldegården Stiklastadir kan du leike slaget, skyte med pil og bue og bli med inn i vikingenes langhus. Bli med våre dyktige formidlere på omvisning, opplev utstillinger og nyt et godt måltid i restaurant Skalden.

Vikingsommer på Stiklestad starter 22. juni og varer til 4. august.

 

Om aktivitetene

Middelaldergården Stiklastadir

Tre inn i vikingenes verden, og opplev tida da høvdingene regjerte fra sine mektige gildehaller. Ta steget over tunet og forflytt deg frem i tid. På middelalderens gjesteloft forteller hus og folk historier om de kristne kongene og kirkas omfattende makt. Middelaldergården Stiklastadir gir gylne muligheter til å både lære om og leke i tida rundt slaget i 1030.

Langhuset

Besøk vikingene inne i Gildehallen og boligdelen på Stiklastadir og hør historiene om tida før slaget.

Gjesteloftet

Bli med inn i gjesteloftet, bygd etter middelalderens byggeskikk, og hør historiene om hvilke endringer slaget på Stiklestad førte til.

Leike slaget

Her blir du med på bondehæren eller kongshæren sin side og kjemper som viking med sverd og skjold! Fra 5 år

Vikingleik

Lær å skyte med pil og bue, kjør Torsvogna og leik i vår store pilegrimslabyrint, samt andre vikinginspirerte aktiviteter. Du får låne vikingklær, hjelm, sverd og skjold til fotografering.

Hauglegging

Gravhauger er en viktig kilde til kunnskap om vikingtiden. Men hvordan foregikk en begravelse og hva finner vi i haugene? Vi gjenskaper en begravelse av en rik person i vikingtid. Kanskje trenger vi frivillige, tør du å hauglegges?

Fortellerstund

Kjenner du til de gamle norrøne gudene? Gudene de trodde på før i tiden, gudene som lever i Åsgård? Bli med på en spennende fortellerstund, og hør om den gangen Tor mistet hammeren og måtte kle seg ut som brud.

Vikingmat

Lær om mattradisjoner fra vikingtiden. Hva dyrket bonden?

Stuggu – NYHET

I løpet av sommeren 2024 vil det også være mulig å se gårdens nyeste bygg settes opp. Stuggu skal reises med tradisjonell tømring av våre egne dyktige håndverkere. På Stiklastadir er det med andre ord stadig noe som skjer.

Folkemuseet

Folkemuseet på Stiklestad består av over 30 bygninger i et vakkert kulturlandskap. Her kan du gå på oppdagelsesferd på idylliske stier, blant bygninger som rommer levd liv, håndverk og historie fra 1700-, 1800- og 1900-tallet.

Molåna Kafé

I finstuene av den ærverdige trønderlåna kan du kjøpe kaffe, kaker, vaffel, is og saft av vertsfolket kledd i tidsriktige klær.

Leikefjøset og leikebutikken
Vegvoktertunet er favorittstedet til de minste barna. Her er det tredyr som venter på å bli stelt, foret og leika med. Prøv deg på stylter og hoppetau! I stabburet på Molåntunet kan barna leke fritt i leikebutikken.

Vi mater dyrene

På Stiklestad bor mange koselige dyr, både sau, gris og høns. Bli med og mat dyrene ved fjøset og stallen.

Ingvaldsengården

I snekkerverkstedet finner du den digitale utstillingen Krakken. De gamle maskinene fungerer fortsatt, og filmen viser hvordan bygningsvernhåndverker Håvard lager en kopi av den orginale Ingvaldsen-krakken fra 1914

Badstua

I vinduet i smia kan du se videoen Badstue fra Åkran – på leit etter skogfinske tradisjoner i Verdal. Finner arkeolog Per Steinar og Kornelia noen spennende spor?

Kulturhuset

Billettsalg, informasjon, utstillinger, restaurant og hotellet Scandic Stiklestad.

Omvisninger

Bli med guidene våre som gir deg innsyn i historien om Olav og viser deg rundt på slagstedet Stiklestad og inn i Stiklestad kirke. Egen omvisning tilpasset barn og familier. Guiding på engelsk og tysk er også tilgjengelig, bestilles på tlf: 74 04 42 00.

Besøk gjerne våre utstillinger og museumsbutikk på kulturhuset.

Utstillinger

Stiklestad 1030

Helgenkongens historier – tusen år i Olavs fotspor

«Skakke folkedrakter – ikke en draktutstilling»

Gudrun – Spelet 70 år

Stiklestad kirke

Historien forteller at kirka ble reist over stedet Olav Haraldsson døde i 1030.
Åpen kirke fra medio. juni – medio august kl 11.00 – 18.00. Med unntak av kirkelige handlinger.

Her finner du mer informasjon om attraksjonene på Stiklestad.

Billettinformasjon

Inngang på Stiklastadir, folkemuseet og fortellinger, omvisning og utstillinger inngår i dagsbilletten som kan kjøpes på nett, i resepsjonen på kultursenteret (740 44 200) og i billettboden oppe på området.

Billettpriser:
Voksen kr 225,-
Barn under 18 år i følge med voksen: Gratis inngang.
Ungdom mellom 13 – 18 år: gratis inngang.
Stiklestadkort: Gratis inngang

Her finner du informasjon om hotellpakken på Scandic Stiklestad (overnatting, frokost og dagsbilletter).