Vikingsommer på Stiklestad

Foreldre holder hendene til sitt barn forran blomsterkorset på SNK

Tidspunkt

21. juni - 7. august 2022

Sted

Stiklestad Nasjonale Kultursenter

Pris

Voksen kr 180,- Barn under 18 år i følge med voksen: Gratis inngang

VIKINGSOMMER PÅ STIKLESTAD

21. juni – 7. aug. (tir.-søn.) kl. 11 – 16


Vi ønsker velkommen til opplevelser for hele familien! På middelaldergården Stiklastadir i Verdal kan du være viking for en dag, leike slaget, skyte med pil og bue og bli med inn i vikingenes langhus. Bli med våre dyktige formidlere på Stiklestad Nasjonale Kultursenter på omvisning, opplev utstillinger, besøk ærverdige Molåna Kafé eller nyt et godt måltid i restaurant Skalden på Scandic Stiklestad.

Vikingsommer på Stiklestad starter 21. juni og varer til 7. august. Tirsdag til søndag kl. 11 – 16. Mandager kun utstillinger åpent.

Om aktivitetene:

Stiklastadir

Ute og inne på den mektige middelaldergården Stiklastadir er det full aktivitet med handverk, gårdsarbeid og barneleik. Her får store og små vikinger leke og utfordre seg i styrke, balanse og smidighet. Våre formidlere viser fram tradisjonelt handverk og deler mer enn gjerne kunnskap. Bli med rundt og mat dyrene på gården, her har vi både gris, sau og høns.

Langhuset: Besøk vikingene inne i Gildehallen og boligdelen på Stiklastadir og hør historiene om tida før slaget.
Gjesteloftet: Bli med inn i gjesteloftet, bygd etter middelalderens byggeskikk, og hør historiene om hvilke endringer slaget på Stiklestad førte til.
Leike slaget: Her blir du med på bondehæren eller kongshæren sin side og kjemper som viking med sverd og skjold! Fra 5 år
Folkemuseet
Folkemuseet på Stiklestad består av 30 bygninger fra 1600- til 1800-tallet.
Molåna Kafé er også åpen og i finstuene av den ærverdige trønderlåna kan du kjøpe kaffe, kaker, vaffel, is og saft av vertsfolket kledd i tidsriktige klær.
Kulturhuset:
Billettsalg, informasjon, utstillinger, Restaurant Skalden og hotellet Scandic Stiklestad.
Omvisninger:

Bli med guidene våre som forteller historien om helgenkongen og viser dere rundt på slagstedet. Egne omvisninger tilpasset barn.

Utstillinger:
– Tømmer og tidsreiser – 10 år med middelaldergården Stiklastadir
– Helgenkongens historier – tusen år i Olavs fotspor
– Stiklestad 1030
– Ungdommens talerstol 2017: Se meg!
– Ungdommens talerstol 2019: VÅKEN
Billettinformasjon:
Inngang på Stiklastadir, folkemuseet, Molåna Kafe, omvisning og utstillinger inngår i dagsbilletten.

Billetter kan omsider bookes på nett, i billettboden oppe på området eller i resepsjonen på kulturhuset. Man kan også ringe resepsjonen på 74044200 for bestilling, hotellbooking og mer info.

Billettpriser:

Voksen kr 180,-
Barn under 18 år i følge med voksen: Gratis inngang.
Stiklestadkort: Gratis inngang

Scandic Stiklestad har også hotellpakker (overnatting på Scandic Stiklestad + dagsbillett Vikingsommer). Book på stiklestad.no eller ring 740 44200.