Damer på tur – en litt annerledes pilegrimsreise

Vær sammen i nuet – nyt stillhet og vennskap i tre dager langs St-Olavsleden fra Stiklestad til Falstad

Hva med å ta med deg en god venninne, en søster eller din mor på en pilgrimsreise langs St.Olavleden mellom Stiklestad og Falstad i Levanger? PÅ en tredages reise både til fots og på sykkel tilbyr vi nå er ferdig pakkereise.

Først opplever dere Stiklestad. Dere får fortalt den spennende historien om stedet under en omvisning og mulighet til å se utstillingen på egen hånd. Historien om Olav Haraldsson og slaget på Stiklestad i 1030 skaper kanskje noe forventning om de neste to dagene på tur.
Ekte pilegrimsovernatting i Gjesteloftet, et rekonstruert stabbur fra 1200 tallet.
Etter en god frokost vandrer dere til Munkeby Herberge i Levanger. Både åpent kulturlandskap og skogkledde åser forseres.

Videre neste dag sykler dere ned til Levanger sentrum, legg merke til den flott Trehusbyen Levanger og nyt gjerne et måltid hos Madam Backlund. Her anbefales også et besøk på Levanger Fotomuseum. En pioner i Norge hva fargefotografi angår, kjemikeren Harald Renbjør, levde her i Levanger og på museet har de satt opp hans verksted identisk med det originale og stiller hvert år ut fantastiske kopier fra hans rike arv av negativer og andre temporære utstillinger.

Siste etappe går forbi Alstadhaug kirke, en av Norges største gravhauger og Norske Skogs store fabrikkanlegg på Fiborgtangen. Ikke lenge etterpå blir det igjen landlig langs fjorden og dere ankommer Ekne og Falstadsenteret hvor siste natt tilbringes. Her kan dere ta en runde i den faste utstillingen og bruke den digitale rekonstruksjonen av stedet for å bli bedre kjent med spesielt historien fra andre verdenskrig.

Falstadsenteret ligger i et særegent historisk landskap på Ekne i Levanger. Senteret holder til i hovedbygningen til den tidligere tyske fangeleiren SS Strafgefangenenlager Falstad. Leiren var en av de største fangeleirene i Norge under 2.verdenskrig. I dag er Falstad et minnested og senter for menneskerettigheter. Falstad tilbyr overnatting og har et kjøkken som serverer nydelig mat av høy kvalitet.

Omvisning i et historisk perspektiv
Senteret har 3 permanente og temporære utstillinger, samt en digital rekonstruksjon av fangeleiren. Gjennom tekst, gjenstander, lyd og bilde formidles historien til SS Strafgefangenenlager Falstad og fangenes skjebne, det nasjonalsosialistiske leirsystemet, nazismen og folkemordet.  Det er også mulighet for en vandring til Falstadskogen og minnestedet over de over 200 menneskene som ble henrettet der under 2.vl.

Bestillingsinformasjon
Pris: fra 2650,- pr person.
Inkludert i prisen:  3 overnattinger i dobbeltrom, leie av sykkel 1 dag, bagasjetransport 2 dager, pilegrimspass, 2 lunsjpakker, omvisning og inngang på Stiklestad og Falstadsenteret.
Epost: [email protected]
Tel:+47 74 40 17 16

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.