Eindride er årets konge

Eindride Eidsvold blir årets konge i «Spelet om Heilag Olav».

Eindride Eidsvold spiller Olav Haraldsson i «Spelet om Heilag Olav» på Stiklestad sommeren 2018.

– Eindride er en utrolig nyansert og flott skuespiller som vil fylle spelformatet og rollen på en utmerket måte. Dette blir spennende å se, sier Turid Hofstad, direktør ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter.

Kjøp billetter her: stiklestad.no/opplevelser/spelet-om-heilag-olav/billetter/

– Jeg har hørt så mye hyggelig om stedet, folkene og spelet at dette gleder jeg meg veldig til, forteller Eidsvold.

Eidsvold er utdannet ved Statens Teaterhøgskole og har har hatt en rekke roller ved Nationaltheatret hvor han har vært ansatt siden 1990. Roller i utvalg: Osvald i Gengangere, tittelrollen i Erasmus Montanus, flere roller i Sult, Bernhard i Et deilig sted, tittelrollen i Tartuffe, Ejlert Løvborg i Hedda Gabler, Gregers Werle i Vildanden, Geissler i Markens grøde, Gottfried i Himmelweg, Johannes Rosmer i Rosmersholm, Trigorin i Måken, Fatzer i Fatzer, tittelrollen i Peer Gynt, Peter Werle i Vildanden + En folkefiende – Enemy of the Duck og Touchstone i Som dere vil.

Han er også kjent fra flere kjent TV-serier og filmer, blant annet har han hatt roller i «Hotel Cæsar» og filmer som «Vegas» fra 2009 og «Maskeblomstfamilien» fra 2010. Til høsten blir han å se på Trøndelag Teater i deres oppsetting av “Byggmester Solness”.

Gammel kjenning kommer tilbake

I tillegg er det klart at Paul Ottar Haga skal spille Torgeir Flekk, bonden på Sul, i årets oppsetning av spelet. Paul Ottar har lang fartstid på spelscenen, både som konge og i flere av de andre rollene.