Gjenstandene forteller 15. november kl. 19.00

Historisk aften om Verdal Samvirkelag -handel og samfunnsutvikling i 125 år

 

I 125 år har Verdal Samvirkelag og etter hvert Coop preget verdalssamfunnet og medvirket til samfunnsutviklinga i hele dalen. Stiklestad har denne kvelden invitert tidligere disponent Bjørn Storhaug for å fortelle om den mangfoldige historien til samvirkelaget. Visste du at Verdal Samvirkelag hadde garveri, ullvarefabrikk, systue, egen dekorasjonsavdeling og Norges største havregrynsmølle? I løpet av kvelden viser vi snutter av Samvirkefilmen fra 1938/39 som Verdal historielag har fått digitalisert.

Leder i Verdal historielag Roald Veimo er etterkommer etter en kjøpmann som stod utenfor samvirket. Han vil si noe om hvordan disse kjøpmennene så på samvirkelaget sin virksomhet og konkurransen dem imellom.

Det siste året Stiklestad Nasjonale Kultursenter har overtatt hele samlinga av gamle gjenstander som coop hadde her i Verdal. Noen av gjenstandene er utstilt i foajeen på kulturhuset, og så tar vi fram noen flere for anledningen denne kvelden. Har du et coopminne, så ta det gjerne med! Vi er spesielt interessert i bilder fra filialene i bygda.

Musikk ved Hildur Norum og Ole Håkon Kvelstad Hallem. Kaffe og kake på billetten.