Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Gjenstandene forteller – Ras i Verdal

9. mai 2018 kl. 19:00 - 21:00

Stiklestad Nasjonale Kultursenter inviterer 9.mai til et nytt arrangement i serien Gjenstandene fortetter. Denne gangen er temaet ras i Verdal.

Natt til 19. mai er det 125 år siden Verdalsraset rammet Verdal, men det er ikke det eneste raset som har rammet dalen. Vi vet at det gikk flere ras i middelalderen, noe vi f.eks. kan se spor etter rundt Stiklestad kirke. Lokalhistoriker Ola Schei forteller om Verdal sin rashistorie og geotekniker Jarle Nestvold viser oss hvorfor det har gått så mange kvikkleireras i Verdal. I tillegg til foredragene blir det historier fra Verdalsraset, sang og musikk ved Hildur Norum og Morten Fornes, på trekkspill. Gunhild Rikstad er konferansier og som vanlig er det kake og kaffe på billetten.

Gjenstandene forteller arrangeres i samarbeid med Verdal historielag.

I tillegg til arrangementet Gjenstandene forteller viser vi i mai måned to utstillinger knyttet til Verdalsraset i kulturhuset. Utstillinga på messaninen forteller historien om Verdalsraset i 1893 gjennom bilder, øyenvitneskildringer og en lysbildeserie.

I tilbakeblikk-kroken viser vi gjenstander som ble funnet under utgravinga av husmannsplassen Hegstadstu i 1970. Hegstadstu ble begravd av leirmassene under Verdalsraset 19.mai 1893.

 

 

Detaljer

Dato:
9. mai 2018
Tid
19:00 - 21:00
Hendelse Kategori: