Jens Stoltenberg åpner årets spel

Statsminister Jens Stoltenberg kommer til Stiklestad den 25.juli for å åpne premieren på årets forestilling av Spelet om Heilag Olav.

jens stoltenbergSpelet om Heilag Olav er fortellingen om Norges tilblivelse. Stiklestad er utgangspunktet for stat, monarki og kirke i Norge, og har vært viktig i norsk nasjonsbygging både i middelalder og i nyere tid.

Statsministerens besøk til sommeren bidrar til å understreke den betydning Stiklestad og Olavsarven har hatt og fortsatt har for norsk historie og samfunnsutvikling.

Både stemmerettsjubileet i år og Grunnlovsjubileet neste år er viktige elementer i vår tids nasjonsbygging og peker framover mot nasjonsjubileet i 2030.

I lys av dette uttrykker Stiklestad Nasjonale Kultursenter stor glede og begeistring over at statsministeren kommer for å åpne premieren på årets spelforestilling. “Vi syns det er hyggelig at statsministeren dermed bekler Stiklestads talerstol i 2013 og ønsker ham med dette hjertelig velkommen til Stiklestad til sommeren”, sier konservator og fagsjef ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter Per Steinar Raaen.