Ledige stillinger

Stiklestad Nasjonale Kultursenter søker sommeransatte i perioden 1. juni til 11. august

Stiklestad Nasjonale Kultursenter er et museum som hver sommer tilbyr opplevelser for store og små. Man kan besøke middelaldergården Stiklastadir, Folkemuseet med vandreteatret Arvesølvet og gamle handverksaktiviteter, Molåna kafé anno 1898 og gaiding på området.

Dette tilbudet gjelder hver dag mellom perioden 22. juni og 11. august. Og i den forbindelse søker vi sommeransatte i denne perioden til oppgaver som er beskrevet under, med opplæring i forkant. Vi tar hensyn til skoleslutt og skolestart, men opplæring på kveld og helg må påregnes.

Alle sommeransatte har direkte kontakt med publikum gjennom salg, aktiviteter og omvisninger, vi søker derfor positive, utadvendte og serviceinnstilte ansatte.

Vi søker sommeransatte fra 16 år og oppover. Voksne må gjerne søke.

Søknadsfrist 24. februar.

Ved spørsmål, kontakt seksjonsleder fag og formidling Gunhild Rikstad tlf. 92 43 69 58 eller e-post [email protected].

Vennligst les all tekst under før du søker i det elektroniske skjemaet nederst.

Gaider

Våre gaider tar med små og store grupper rundt på Stiklestad og forteller om den mangfoldige historien på stedet. Andre oppgaver er å ta imot publikum i resepsjonen, selge billetter og informere om våre tilbud til de besøkende. Vi søker etter gaider med meget god evne til å kommunisere på tysk eller fransk, i tillegg til engelsk.

Faglig opplæring etter nærmere avtale i juni. Turnus dag og kveld fra starten av juni til slutten av august.

Folkemuseet

Arvesølvet

Arvesølvet er et av våre sommertilbud på folkemuseet, der voksne og barn levendegjør historien gjennom improvisasjon og regisserte tablå. På tre gårdstun lever familier som i 1893, 1942 og 1959.

På folkemuseet søker vi etter gode formidlere som har evnen til å leve seg inn i en rolle gjennom hele dagen. Du må gjerne ha erfaring med formidling, teater og/eller handverk. Det å være formidler på folkemuseet innebærer å spille i vandreteatret Arvesølvet. En stor del av jobben er å ha ansvar for barna som deltar i forestillingen og skaper liv på området, det er derfor viktig at man har glede av å være sammen med barn. Vi ønsker at dere imellom forestillingene levendegjør tunene sammen med barna, og formidler kulturhistorie i rollespill for å gi publikum en autentisk opplevelse. Praktiske oppgaver som klesvask, koppvask og rydding.

Prøveperiode på Arvesølvet og opplæring i historie og aktiviteter fra ca 18. mai. Turnus hverdag og helg ca kl. 11.00 – 16.00 fra 22. juni til 11. august. Utvidet arbeidstid under Olsok.

Handverk og aktiviteter

Vi trenger ansatte på folkemuseet som kan lede og demonstrere tidsriktige aktiviteter som publikum kan se på og delta i. Det kan være gamle handverk som smiing, veving, spinning, trearbeid eller lignende. Vi ønsker også aktiviteter som f. eks. flatbrødbaking, hesteskokasting, sangleiker og andre aktiviteter som kan aktivisere publikum. Her legger vi vekt på at man kan minst et handverk eller en aktivitet på forhånd, og at man åpen er for å lære nye aktiviteter og liker å snakke med folk.

Opplæring fra ca. 8. juni. Turnus hverdag og helg ca kl. 11.00 – 16.00 fra 22. juni til 11. august. Utvidet arbeidstid under Olsok.

Kafe Molåna anno 1898

I Molåna inviteres publikum inn i de fine stuene, og kan kjøpe seg kaffe og kaker anno 1898. Her søker vi etter selvstendige, serviceinnstilte og ansvarsfulle kafevertinner.

Opplæring fra ca. 1. juni. Turnus hverdag og helg ca kl. 10.30 – 16.30 fra 22. juni til 11. august. Utvidet arbeidstid under Olsok.

Middelaldergården Stiklastadir

Gården består av et 36 meter langt langhus, et gjesteloft og flere mindre hus. På tunet og i husene skal det være aktiviteter som de besøkende kan se på, få høre om og delta i. Det kan være handverk som plantefarging, nålbinding og tømring, aktiviteter som pil- og bueskyting, matlaging, omvisninger og gårdsarbeid som luking, stell av dyr og gjerdebygging.

På Stiklastadir søker vi etter de som er interessert i historie, liker å aktivisere barn, og liker å snakke med folk. Vi trenger også noen med formidlings- eller teatererfaring, til framføring av korte monologer.

Opplæring i historie, handverk og aktiviteter fra ca. 8. juni. Turnus hverdag og helg ca. kl. 11.00 – 16.00 fra 22. juni til 11. august, med utvidet arbeidstid under Olsok.

Billettbod

På uteområdet er det en billettbod, dette er en felles inngang til alle tilbudene på folkemuseet og Stiklastadir. Der tar vi imot publikum og selger billetter og suvenirer.

Jobben kan gjerne kombineres med noen av de andre jobbene.

Opplæring fra ca. 8. juni.

Turnus hverdag og helg ca. kl. 11.00 – 16.00 fra 22. juni til 11. august, med utvidet åpningstid under Olsok.

Søknadskjema sommeransatte 2019

  • Last opp og legg ved CV med skole, kurs og arbeidserfaring
  • Her kan du laste opp kopier på vitnemål og attester
  • Her kan du laste opp kopier på vitnemål og attester

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

]Åpne søknader

Du kan gjerne vise din interesse for jobb hos Stiklestad Nasjonale Kultursenter eller Scandic Stiklestad. ved å sende en åpen søknad her. Selv om du sender en åpen søknad ber vi om at du følger med på våre kunngjøringer. Søk spesifikk på  aktuelle utlyste stillinger for å bli med i vurderingen til ledig stilling.

Søknadskjema jobb

  • Last opp og legg ved CV med skole, kurs og arbeidserfaring
  • Her kan du laste opp kopier på vitnemål og attester
  • Jeg bekrefter at jeg godkjenner personvernerklæringen til denne nettsiden.