Magne Furuholmen er årets Olsokkunstner på Stiklestad.

Furuholmen sin utstilling her på Stiklestad vil omfatte både originalarbeider og grafikk.

Furuholmen sin utstilling her på Stiklestad vil omfatte både originalarbeider og grafikk.I tillegg vil han lage et eget Stiklestad- inspirert motiv som vil bli produsert som trykk i 20 eksemplarer.

Furuholmen har sin kunstneriske bakgrunn som elev av kunstneren Kjell Nupen. Han har i dag etablert seg som kunstner både i Norge og internasjonalt. Som billedkunstner arbeider Furuholmen med maleri, grafikk, keramikk, glass og lyd, samt installasjoner.

Magne Furuholmen arbeider med forskjellige teknikker innenfor grafikken, men det er innen dyptrykk han har spesialisert seg de siste årene.

Furuholmen sin suksess har strukket seg langt siden hans gjennombruddsutstilling ”Kutt” på Henie Onstad Kunstsenter. I tillegg til utstillinger blant annet på Lillehammer Kunstmuseum, Norske Grafikere, Nobels Fredssenter, Galleri Trafo og Kunstverket Galleri i Norge, har han hatt en rekke utstillinger i Asia og i Europa, deriblant London hvor han er representert av det prestisjetunge galleriet Paul Stolper. Utstillingen på Stiklestad åpner 23.juli og blir stående til et stykke ut i august. Olsokdagene på Stiklestad: 23.-29.juli.

Furuholmens utstilling her på Stiklestad vil omfatte både originalarbeider og grafi kk. I tillegg vil han lage et eget Stiklestadinspirert motiv som vil bli produsert som trykk i 20 eksemplarer.

23. juli kl. 19.00
Åpning av Olsokutstillinga 2012
Åpning ved kulturredaktør i Aftenposten, Knut Olav Åmås.
Musikk ved Årets Medspiller Torfi nn Hofstad.
Leidangsgalleriet. Fri entré.