ÅRETS OLSOKPROFIL

Jens Stoltenberg

Olsokprofilen er hovedaktøren i talerstolprogrammet under Olsokdagene. Det er med stor glede Stiklestad Nasjonale Kultursenter presenterer Jens Stoltenberg som Årets olsokprofil.

Både verdenssamfunnet og det norske samfunnet er i stor endring. Globalisering har blitt møtt med proteksjonistiske strømninger. Samtidig har samfunnsdebatten fått et sterkere preg av polarisering. Hvordan bør man møte disse utfordringene? Hvilke krav stiller dagens verdensbilde til de politiske lederne og hvilke krav stiller det til samfunnet for øvrig? Dette er spørsmål som Stiklestad Nasjonale Kultursenter ønsker å sette søkelys på fram mot nasjonaljubileet i 2030. Derfor har vi invitert generalsekretær i NATO Jens Stoltenberg til å være Årets olsokprofil 2018.

Jens Stoltenberg har vært en av de fremste politiske skikkelsene i Norge gjennom flere tiår. Han har vært leder i AUF, statssekretær i Miljøverndepartementet, nærings- og energiminister, finansminister, leder for Arbeiderpartiet og statsminister. Hans engasjement kan spores tilbake til oppveksten i en svært samfunnsengasjert familie. I tillegg til hans politiske karriere har dette resultert i bøkene Samtaler fra 2009 hvor vi møter far og sønn Stoltenberg i samtale om politikkens og livets utfordringer, og selvbiografien Min historie fra 2016 som følger hans historie fra barndom til NATO-verv. Denne rike historien og brede erfaringen kombinert med hans syn på verden i dag, danner grunnlaget når Jens Stoltenberg kommer til Stiklestad for å sette søkelys på temaet for årets festival: ansvar. Det er virkelig en høyaktuell olsokprofil publikum vil få møte under olsokdagene 2018!

Kjøp billett

Pakketilbud
- Talerstolpass: Pakketilbud på hele talerstolprogrammet.(begrenset antall) Bill. 600,- Se her
OBS. Talerstolpass kan kun kjøpes i resepsjonen på kulturhuset

Talerstolen Stiklestad

Ingen kommende hendelser

TIDLIGERE OLSOKPROFILER

Geir Lippestad (2017)
Sidsel Wold (2016)
H.K.H. Kronprins Haakon (2015)
Børge Brende (2014)
Guri Hjeltnes (2013)
Dick Harrison (2012)
Jonas Gahr Støre (2011)
Ingelin Killengreen (2010)

Jan Egeland (2009)
Anne Aasheim (2008)
Gunnar Stålsett (2007)
Gudmund Hernes (2006)
Kåre Willoch (2005)
Thomas Hylland Eriksen (2004)
Karsten Alnæs (2003)
Jostein Gaarder (2002)
Tor Åge Bringsværd (2001)