KONSERTER OG OPPLEVELSER

Kirka

VELKOMSTKONSERT ANSVAR

Bli med på en stemningsfull konsert i Stiklestad kirke når Espen Hovdal, Ola Wist Holmen, Tore B. Granås, Vetle Røsten Granås, Lavrans Haga og årets medspiller Ronja Musum uttrykker årets tema ANSVAR gjennom ulike sjangre i sanger, musikalske innslag og tekster. Et spennende knippe av utøvere som evner å gi publikum sterke opplevelser markerer åpningen på Olsokdagene på Stiklestad.

Kjøp billett

ÅPNINGSKONSERT: ADAM DOUGLAS

Det er med glede vi kan presentere Adam Douglas som artist under åpningskonserten til Olsokdagene på Stiklestad. Adam har på kort tid blitt en folkekjær musiker og føyer seg inn i rekken av gode artister som har åpnet festivalen. Amerikaneren har for lengst etablert seg som en av de aller ypperste soulstemmene i landet, men det var ikke før han ble med på Stjernekamp at han ble kjent for folk flest. Nå turnerer Adam for fulle hus i hele Norge, og vi forventer at Borggården fylles til randen når han kommer til Stiklestad.

Kjøp billett

_DSF3196_adamdouglas_foto_Jens_A_Storaker_preview
Ronja Musum Foto SNK

ÅRETS MEDSPILLER RONJA MUSUM

Hvert år presenterer olsokdagene et ungt kunstnerisk talent som Årets medspiller. I år falt valget på sangeren Ronja Musum.

Verdalsjenta Ronja har nettopp avsluttet første år på musikklinja ved Inderøy videregående skole. Hun har vært elev ved kulturskolen i 6 år og har opptrådt ved små og store arrangementer. Ronja har også vært med på Ungdommens kulturmønstring flere ganger. Til høsten reiser hun til California som utvekslingselev og håper på mye inspirasjon og videreutvikling av sangstemmen sin. Publikum vil møte Årets medspiller ved flere anledninger under olsokdagene.

SJUENDE FAR I STORSLAG

Vi tjuvstarter olsokdagene med en festlig sommerkonsert med SJUENDE FAR I HUSET

Bill: 300,-/280,-. 18 år. Arr.: Stiklestad Hotell.
Band: Stian Nessemo, Sverre Bjarne Inndal, Ronni Garli, Tor Espen Indahl,
Kenneth Bjørdal og Kristoffer Finnanger. Utescenen ved Restaurant Skalden.

Kjøp billett

Sjuende far
Sommershow plakta 2

SÅMMÅRSHOW

TRØNDERSHOW gjentar suksessen og inviterer til et forrykende SÅMMÅRSHOW i Borggården med noen av Innherreds mest profilerte artister og komikere. Leif Terje Nilsen, Jeanette Hoseth, Camilla Engum Nilsen, Paal Stavrum, Geir Holmen, og Levin Nestvold jr. tar deg med på en eventyrlig musikalsk reise fra 1960-tallet og fram til i dag – krydret med humor og overraskelser.

«Gjengen på scenen sviktet ikke, og serverte et lynnedslag av et show.» (Trønder-Avisa)

Kjøp billett

MIN DANS MED STRENGER

Forestillingen byr på både humor og alvor – med gitaren i sentrum. Den folkekjære artisten Frode Alnæs inviterer publikum med på en personlig, underholdende og glitrende musikalsk reise full av historier hentet fra eget liv. Vi får servert noen av musikkhistoriens mest kjente gitarlåter og ikke minst hits fra Dance With A Stranger.

Kjøp billett

Frode Alnæs_preview
Okkenhaug ny_preview

OKKENHAUG FRA PERM TIL PERM

Du har nok hørt om det: Hurtigruta minutt for minutt, Salmeboka salme for salme. Det ligger i tida, og i et Paul Okkenhaug- år kjennes det både riktig, artig og utfordrende å synge og spille seg gjennom boka med alle spelkomponistens korsanger, romanser, orgel- og pianostykker. Og joda, flere av sangene fra spelet er med!

Vi starter på side 1 og regner med å ha spilt og sunget oss gjennom alle 71 stykkene i god tid før midnatt. Velkommen til en unik musikkopplevelse med allsang og et visst sportslig eventpreg - var du der da det skjedde?

Olsokkoret med dirigent Hans Martin Molvik, blandet kor med dirigent Rannveig Skillingstad, Wout Busschart (orgel), Runa Hestad Jenssen (sopran), Kjetil Støa (tenor), Solveig Salthammer Kolaas (fløyte), Tormod Lånkan (klaver), Gjermund Larsen (fele), Aage Kvalbein (cello), Erlend Tynning Larsen (horn) og Eli Hatlehol (trompet).

Konserten arrangeres i samarbeid med Paul Okkenhaug-selskapet og støttes av Verdal kommune og Sparebank 1 Midt-Norge.

Kjøp billett

ÅARJEDE - FRA SØR

Vart, vilt, vakkert, nytt og gammelt som fjell. Spennet er stort når et spesielt sammensatt ensemble skal ta fatt på den bejublede Marja Mortenssons musikk. Den 23 år gamle sørsamiske joikeren har allerede rukket å gi ut to album. Med sin vakre, ekstremt energirike og særegne stemmeprakt maler hun stemninger som gir varige inntrykk. Nå har Frode Fjellheim og Daniel Herskedal nyarrangert hennes musikk for et timanns ensemble. Det er dermed klart for ei musikkstund av tettved inspirasjon i et musikalsk landskap som rommer både utsyn og innsikt.

Medvirkende: Marja Mortensson, Frode Fjellheim, Jakob Janssøn (perkusjon), Daniel Herskedal (tuba) og messingsekstetten Quintus.

Kjøp billett

Marja mortensen fotograf Jørn Kristensen
Gjestebud Hildur klar for gjestebud_preview

GJESTEBUD I GJESTELOFTET

Året er 1247. Vertskapet på Stiklastadir inviterer til feiring av Håkon Håkonsson sin kongekroning på stormannsvis i Gjesteloftet. Her byr de på en unik 7-retters middelaldermeny med tilhørende drikke og teaterformidling. Bordet er fylt med fat og gryter som dufter av krydder fra alle verdens hjørner.

Kjøp billett

27. juli kl. 21.00
Gjestebud i Gjesteloftet Varighet 2,5 t. Bill. 1.595 inkl. 7-retters middelaldermeny, 4 enheter drikke og teaterformidling.
NB! Kun 25 plasser. Frist for billettkjøp: 25. juli.

NATTSTEMMNING I ST. OLAVS KAPELL

Kunstnerparet Mari Maurstad (tekster) og Aage Kvalbein (cello) inviterer til en magisk opplevelse mot midnatt med programmet

Egentlig bare kjærlighet
Vi får høre tekster og musikk fra noen av landets mest kjente og kjære forfattere og komponister: Haldis Moren Vesaas, Kolbein Falkeid, Inger Hagerup, André Bjerke, Øistein Sommerfeldt og Egil Monn Iversen.
Velkommen til en nær og vakker opplevelse med to fremragende formidlere i St. Olavs kapell.

Kjøp billett

katols-kapell-25.10.06-DSC07469-640x480
nils normann

MITT STIKLESTAD

Mitt Stiklestad er et helt nytt programområde under olsokdagene der forskjellige profiler presenterer
sitt forhold til Stiklestad. Hva finner vi her når vi ser nærmere etter, hva er det som former atmosfæren, oppfatningen og opplevelsen av stedet?

"Hi du sjett?" er det første programmet i denne serien. Florist og stiklestadentusiast Nils Norman Iversen tar oss med på en morsom vandring på stiklestadområdet. Han forteller om ulike estetiske uttrykk, treskjæring, kirkekunst og ulike bilder. Velkommen til en times opplevelse av stedet Stiklestad sett gjennom Nils Normans øyne.

Kjøp billett

 

SPELPUB MED NÖDBLUZZ

Bandet Nödbluzz fra Verdal har et variert repertoar og spiller alt fra gamle slagere til dagens hitlåter - med en innlevelse og dedikasjon som er få forunt. Vi gleder oss til en trivelig kveld i Borggården med både rocke- og dansefot!

Kjøp billett

Borggården. Bill. 200. 18 år.
Band: Sebastian Lyng Malmo, Odin Bratli, Lars Fornes Bjørgen, og Marco Alberto Holtan.
Nødbluzz bilde
_MG_5452+-+photo+by+Julie+Pike

AVSLUTNINGSKONSERT CHRISTEL ALSOS

Christel Alsos, den store stemmen fra nord, er klar for Stiklestad!

Alsos sang seg inn i folkets hjerter i tv- suksessen Hver gang vi møtes. Opp gjennom årene har hun briljert som artist og levert perle etter perle av drømmende poplåter og fantastiske singler som Milestone, Finding Gold og Come On.

På Stiklestad vil hun levere splitter nytt materiale, favorittene fra Hver gang vi møtes, og ikke minst et håndplukket utvalg låter fra sitt etter hvert brede repertoar.

Kjøp billett

Konserter og opplevelser

Ingen kommende hendelser