stiklastadir_logo

På middelaldergården Stiklastadir er det full aktivitet med håndverk, gårdsarbeid og barnelek.

Lær å slå ild med ildstål, skyte med pil og bue, kaste øks og sy din egen skinnpung. Kanskje du vil prøve deg som arkeolog? Hør spennende historier om Olav Haraldsson og slaget på Stiklestad. Vi får besøk av vikinger fra Borg i Lofoten som demonstrerer handverk.

Bli med inn i vikingenes langhus og middelalderens gjesteloft!

Rig-sturla

RIG-STURLA OG DEN MYSTISKE MEDALJONGEN

Fortellerstund med trellen Rig­-Sturla som ordner klart til blotefest i gildehallen. Han er ille ute når Svartalven lokker han til å prøve høvdingens medaljong.
Manus: Marte Hallem. Fra 5 år

Dagsbillett

LEIKE SLAGET

Her blir du med på bondehæren eller kongs­hæren sin side og kjemper som viking med sverd og skjold! Fra 5 år

Dagsbillett

LEIKE_1
Peregrino

PEREGRINO

På 1200-tallet vandrer store folkemengder til ulike pilegrimsmål, deriblant Nidaros. Vi møter pilegrimen Peregrino til fortellerstund i Gjesteloftet på Stiklastadir.
Manus: Marte Hallem. Fra 12 år

Dagsbillett

KLE DEG SOM EN EKTE VIKING!

Lån vikingklær, sverd og skjold til foto­ grafering og fri leik i borgen og vikingskipet.

Dagsbillett

D_55
egge museum

VI MATER DYRENE

På Stiklestad bor mange koselige dyr. Bli med og gi dem mat og kos.

Dagsbillett

STIKLASTADIRMARKEDET

Fra 25. juli til 29. juli er det marked på Stiklastadir. En teltlandsby som huser handverkere og selgere fra inn- og utland fyller gårdstunet. Her kan du se demonstrasjoner av gammelt handverk og kjøpe kvalitetsprodukter av lær, tre, jern, glass, keramikk og ulike tekstiler.

Dagsbillett

stiklastadirmarkedet
Gjestebud Hildur klar for gjestebud_preview

GJESTEBUD I GJESTELOFTET

Året er 1247. Vertskapet på Stiklastadir inviterer til feiring av Håkon Håkonsson sin kongekroning på stormannsvis i Gjesteloftet. Her byr de på en unik 7-retters middelaldermeny med tilhørende drikke og teaterformidling. Bordet er fylt med fat og gryter som dufter av krydder fra alle verdens hjørner.

Kjøp billett

27. juli kl. 21.00
Gjestebud i Gjesteloftet Varighet 2,5 t. Bill. 1.595 inkl. 7-retters middelaldermeny, 4 enheter drikke og teaterformidling.
NB! Kun 25 plasser. Frist for billettkjøp: 25. juli.

Aktiviteter på Stiklastadir

Ingen kommende hendelser

BILLETTER STIKLASTADIR

Dagsbillett: Voksen: 200/Barn: 100/Familie: 500
Stiklestadkortet 2018: Fri entré

ÅPNINGSTIDER STIKLASTADIR

22. juni - 12. aug: 11.00-17.00
25., 27., 28., 29. juli: 11.00-22.00

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.