UTSTILLINGER

Aktivistene

Hva er prisen for å gå til kamp mot urettferdighet i dag? Og hvor finner man engasjementet og motet til å kjempe?

Disse spørsmålene dannet grunnlaget da fotojournalist og samfunnsdebattant Iffit Qureshi startet arbeidet med utstillingen Aktivistene. Resultatet er et møte med 32 ildsjeler som har inspirert, mobilisert og brutt ned eksisterende fordommer i Norge. Deres historier rører og engasjerer og setter søkelys på både glemte og levende utfordringer ved det norske samfunnet. Utstillingen inkluderer også bidrag fra barn og unge fra Trøndelag som våren 2018 har arbeidet med temaet Det jeg brenner for!
Messaninen, Kulturhuset.

Prestens gull

Historien om to kongelige skrin som havnet på Stiklestad

I 1835 fikk sognepresten i Verdal to skrin fra Kong Carl Johan. Nå skal de for første gang vises til et stort publikum. Bli kjent med historien om hvordan skrinene havnet på Stiklestad, diskusjonen om hva som skulle skje med dem videre og ikke minst: to usedvanlig vakre kulturskatter fra Stiklestad og Norges historie.

Teatersalen,Kulturhuset.
Utstillingen er et samarbeid mellom SNK og Verdal historielag.

Utstillingen Stiklestad 1030

29. juli 1030 sto Norgeshistoriens mest kjente slag på Stiklestad. Her falt vikingkongen Olav Haraldsson, mens historien om martyrkongen Olav den hellige begynte.

Arven fra Olav har påvirket det norske samfunnet i snart tusen år. Utstillingen «Stiklestad 1030» er en vandring både i Olavs samtid og det store skiftet fra norrøn religion til kristendom. Hva innebar egentlig trosskiftet? Hvorfor gjorde man opprør mot Olav? Og hvilke konsekvenser fikk kongens fall på Stiklestad? Tekst, bilder, tablåer og ikke minst originalgjenstander fra Olavs egen tid lar deg komme tett på et samfunn i brytningtid og Stiklestads kjernehistorie.

Velkommen til «Stiklestad 1030».

Andre utstillinger

- Verdalsraset 1893 Molåna, folkemuseet
- Ungdommens talerstol. Se meg! Teaterfoajeen, kulturhuset
- Veghistorisk utstilling Telthuset, folkemuseet
- Typisk norsk. Ikke bare norsk Molåna, folkemuseet

Utstillinger

Ingen kommende hendelser