Damer på tur

Vær sammen i nuet - nyt stillhet og vennskap på en annerledes pilgrimsreise gjennom tre dager langs St.Olavsleden fra Stiklestad til Falstad.

Damer på tur

Hva med å ta med deg en god venninne, en søster eller din mor på en  pilgrimsreise langs St.Olavleden mellom Stiklestad og Falstad i Levanger? På en tredagers reise både til fots og på sykkel tilbyr vi nå en ferdig pakkereise. 

Reisen starter på Stiklestad. Her får dere fortalt den spennende historien om stedet under en egen omvisning før dere får mulighet til å utforske utstillingen på egenhånd. Historien om Olav Haraldsson og slaget på Stiklestad i 1030 skaper kanskje noe forventning til de neste to dagene på tur. Først blir det ekte pilegrimsovernatting på Gjesteloftet, som er et rekonstruert bygning typisk for 1200-tallet. Etter en god frokost skal både åpent kulturlandskap og skogkledde åser forseres når dere vandrer videre til Munkeby Herberge i Levanger.

Herfra går veien videre på sykkel til trehusbyen Levanger. Nyt gjerne et måltid hos Madam Backlund. Et besøk på Levanger Fotomuseum anbefales også. Kjemikeren Harald Renbjør, en pionér i Norge hva fargefotografi angår, levde her i Levanger. Her stilles hvert år ut fantastiske kopier fra hans rike arv av negativer samt andre temporære utstillinger.

Siste etappe går forbi Alstadhaug kirke, en av Norges største gravhauger og Norske Skogs store fabrikkanlegg på Fiborgtangen. Ikke lenge etterpå blir det igjen landlig langs fjorden før dere ankommer Ekne og Falstadsenteret, hvor siste natt tilbringes. Her kan dere ta en runde i den faste utstillingen og bruke den digitale rekonstruksjonen av stedet for å bli bedre kjent med spesielt historien fra andre verdenskrig.

Falstadsenteret ligger i et særegent historisk landskap på Ekne i Levanger. Senteret holder til i hovedbygningen til den tidligere tyske fangeleiren SS Strafgefangenenlager Falstad. Leiren var en av de største fangelerene i Norge under 2.verdenskrig. I dag er Falstad et minnested og senter for menneskerettigheter. Falstad tilbyr overnatting og har et kjøkken som tilbyr nydelig mat av høy kvalitet.

Bestilling

3 overnattinger i dobbeltrom, leie av sykkel 1 dag, bagasjetransport 2 dager, pilegrimspass, 2 lunsjpakker, omvisning og inngang på Stiklestad og Falstadsenteret.

For mer informasjon og bestilling, ta kontakt med:
[email protected] / tlf. + 47 74 40 17 16