Historiske opplevelser

Søker du kunnskap om tiden som har vært?

Da Olav Haraldson falt i slaget på Stiklestad i 1030 ble det starten på nasjonen Norge slik vi kjenner den i dag. Dette og mye annet kan du bli bedre kjent med her på Stiklestad Nasjonale Kultursenter enten du vil rusle rundt på egen hånd eller du ønsker omvisning fra en av våre guider.

Stiklastadir har vi rekonstruert bygninger fra middelalderen, og på Folkemuseet finner du historiske bygninger og gjenstander som vitner om hvordan menneskene levde og arbeidet for flere hundre år siden.

Gjenstandene kan du bli enda bedre kjent med i våre onsdagstreff «Gjenstandene forteller». Du kan også besøke våre utstillinger og vår digitale utstilling hos Digitalt museum.

Er dere en gruppe som ønsker å få historien levendegjort gjennom formidling kan dere se nærmere på våre opplevelser for grupper.

Blomsterkors av 5500 gule og røde blomster

Olsokdagene på Stiklestad

29. juli, Olsok, er en stor markeringsdag for oss på Stiklestad. Det er nemlig dagen Olav den hellige falt under slaget på Stiklestad i 1030. Hvert år markerer vi dette med en storslått festival, og i år er intet unntak.

Kjøp billetter

Les mer

Arrangementer