Kongshistorier og kulinariske opplevelser på Stiklastadir

En majestetisk middelaldergård. Gode historier fra tida da ære, makt og den sterkestes rett var naturlige deler av hverdagslivet. Med langhuset på Stiklastadir klar for besøkende, kan vi love nye, store hendelser på Stiklestad!

 Ta en pause fra møterommet og lek viking et par timer eller flytt middagen opp til gildehallen i langhuset på Stiklastadir. Mulighetene er mange. Gjør dine kurs og konferanser på Stiklestad til en annerledes opplevelse. Her er våre tilbud:

LANGHUSET

EN SMAK AV VIKINGTID

Bli med inn i det flotte langhuset på
middelaldergården Stiklastadir. Sitt i høvdingens høgsete i gildehallen og hør om hans rolle som dsc_1093politisk og religiøs leder i tida før 1030. Dere får smake den tids handmat og vårt eget Stiklastadir- øl. En flott historisk opplevelse og som f. eks en aperitiff før middag! Kan også gjennomføres på engelsk og tysk.

Antall: 10 – 90 personer Varighet: Ca. 1 time
Inkludert: Handmat og øl
Pris: kr. 450,- per person

 

VIKING FOR EN DAG

Periode: Juni – August.

På gården Stiklastadir får du ta steget tilbake i tida, og leve og leike med formidlere som hjelper til med å få tankene og fantasien til å fly. Mens barna kler viking og barnseg ut for å leike selve slaget, kan de voksne se og lære hvordan livet var på denne tida. Lær bl. a slå med ildstål, skyte pil og bue eller kanskje du vil prøve deg som arkeolog? I tillegg byr folkemuseet på mange aktiviteter for små og store. Les mer om våre storslåtte historieopplevelser på www.stiklestad.no.

Familiepakke: overnatting for inntil 2 voksne og 3 barn
Inkluderer: overnatting, frokost og inngang Stiklestadsommer med daglige aktiviteter
Pris: kr. 1750,-

VIKINGGILDE PÅ STIKLASTADIR  

Høvdingen Kolbjørn Gunnarson inviterer til gildefest (eller jolefest) i langhuset på Stiklastadir. Her blotes det og ofres det til gudene som har gitt s3_2han en frisk og sterk sønn. Høvdingen viser sin storhet i form av en bugnende buffet med den tids varme og kalde retter, øl og vin i en eventyrlig atmosfære. Hans søster Inga er også kommet tilbake på gården og hjelper han denne kvelden, muligens har hun noe uoppgjort med sin bror.

Antall: 25 – 90 personer Varighet: Ca. 3 timer
Inkludert: Buffet med varme og kalde retter samt desserter. 4 enheter vin/øl. Alkoholfritt alternativ.
Pris: kr. 1195,- per person. Gildet kan gjennomføres med enklere varmmat og dessert på buffet til kr. 795,- per person inkl. 3 enheter drikke.

VIKINGTEVLING PÅ STIKLASTADIR

La høvdingen på Stiklastadir lede dere gjennom slaget Gilde pŒ Stiklestad Foto: Leif Arne Holmemellom kongshæren og bondehæren, men denne gangen som vennskapelig kappestrid. Her får dere prøve aktiviteter som for eksempel bueskyting, øksekasting, tautrekking, kunnskapskonkurranse, rævkrok og andre morsomme leiker. Still opp til slag og få brukt både kropp og hode! Handmat og øl kan serveres underveis.

Antall: 20- 100 personer
Varighet: Ca. 2 timer
Pris: kr. 250,- for tevling Kr. 450,- inkl. servering.

GJESTELOFTET

VÅRT DAGLIGE BRØD

Velkommen til en spennende stund i det unike gjesteloftet på middelaldergården Stiklastadir. Bli kjentVPL_4_komp med konger og helgener, mirakler og hverdagsliv, byggeskikk og samfunnsbrytninger fra Norges storhetstid, mens ganen får en smak av høymiddelalderens mat. Passer fint som en spennende aperitiff før middag. Kan også gjennomføres på engelsk og tysk.

Antall: 10 – 25 personer
Varighet: 1 time
Inkludert: handmat og øl
Pris: kr. 450,- per person

GJESTEBUD I GJESTELOFTET

Året er 1247 og Håkon Håkonsson er kronet til konge på olsokdagen. På Stiklastadir inviterer DSC_0808Aslak og Helga til feiring av kroninga på stormanns vis i det nybygde Gjesteloftet. Kongens stefar Vegard var jo tross alt ekte verdaling, og Aslak skryter av sin frende! Opplev Norges storhetstid i vår nye storstue, der bordet er fylt med fat og gryter som dufter av krydder fra alle verdens hjørner.

Antall: 10 – 25 personer
Varighet: ca. 2 – 3 timer
Inkludert: Tidsriktige retter av fisk, kjøtt og grønnsaker samt desserter. 4 enheter vin/øl. Alkoholfritt alternativ. Bordservering.
Pris: kr. 1195,- per person.

Gjestebudet kan gjennomføres med enklere mat, kjøttgryte og dessert, og 3 enheter drikke til kr. 795,- per person.

For mer info og booking:
Tlf.740 44 200
[email protected]