Roller

Trond Espen Seim er tilbake i rollen som kong Olav i «Spelet om Heilag Olav» til sommeren! Med seg får han hele fire nye profesjonelle skuespillere: Mari Maurstad, Even Stormoen, Sondre Krogtoft Larsen og Tore Berntsen Granås. I tillegg får vi se Lavrans Haga i en ny og spennende rolle!

pressebilde Trond Espen Seim m blå kappe«Vi er utrolig glad for at vi kan få tilbake en kapasitet som Trond Espen Seim i rollen som Olav», sier direktør Turid Hofstad ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter. «En virkelig flott og fleksibel skuespiller som fyller spelamfiet med både sitt store format og sin nærhet».
Trond Espen Seim uttrykker også stor glede over å være tilbake på Stiklestad igjen: « Jeg gleder meg som en monark til  Stiklestad», sier Trond Espen.

«Årets store nyhet er ikke minst at Lavrans Haga, skuespiller fra Verdal og mangeårig spelveteran, for første gang skal bekle rollen som Tormod Kolbrunarskald! sier en svært fornøyd Turid Hofstad. «Lavrans er ett av skuespillertalentene som har vokst ut av spelet og han har de siste årene gestaltet roller som Froste og Kvistadbonden. Vi har forøvrig sett Lavrans i mange ulike roller de senere årene, nå sist i Verdal Teaterlags «Levva livet». Nå tar han et nytt steg videre i den viktige sangrollen som Tormod Kolbrunarskald.»

Vi har også gleden av å presentere Mari Maurstad i rollen som ny Grima. Hun har lang erfaring fra utendørs spel som Den Grønnkledde og Anitra i Peer Gynt spelet på Gålå gjennom flere år. Hun har jobbet ved Nationaltheatret siden 1981 og har spilt en rekke roller her, alt fra Polly Peachum i Tolvskillingsoperaen, Gina i Vildanden   til Eliza Doolittle i My fair lady, Pippi Langstrømpe og Heksa Kvit i Narnia!

Even Stormoen spilte rollen som kongen i 1997 og 1998. I år er han tilbake på Stiklestad, denne gangen som Gamal-Jostein- en rolle hans far Kjell Stormoen spilte i årene 1989-1993!

Tore Berntsen Granås er ny i rollen som Torgeir fra Kvistad(Kvistadbonden) Tore er ansatt ved Nord-Trøndelag Teater og har gjort en rekke rollefigurer her gjennom de siste 10-15 årene. Han har tidligere spilt flere roller i Spelet, som Jostein, Finn Arneson og Bisp Grimkjell.

I rollen som Froste får vi stifte bekjentskap med Sondre Krogtoft Larsen. Sondre har jobbet ved flere av våre store institusjonsteatre og har medvirket i flere tv-serier og filmer bl.a spillefilmene «Lyst» og «Juleblod».

Det musikalske grepet med stort orkester med blåsebesetning og et lite solistensemble på scenen ble i fjor en ubetinget suksess. Instruktør Hanne Tømta og musikalsk leder Simon Revholt vil jobbe videre med å utvikle dette uttrykket i årets utgave av Spelet om Heilag Olav. Musikken blir virkelig en integrert del

 

PROFESJONELLE SKUESPILLERE:

Kong Olav Haraldsson       Trond Espen Seim
Gudrun                                 Hanne Skille Reitan
Gudrid                                  Trine Wiggen
Torgeir Flekk                       Ingar Helge Gimle
Gamal-Jostein                      Even Stormoen- NY
Grima                                   Mari Maurstad- NY
Tormod Kolbrunarskald    Lavrans Haga- NY  ROLLE
Torgeir Halleson                 Tore Berntsen Granås- NY 
Froste                                    Sondre Krogtoft Larsen – NY
Arnljot Gelline                      Roger Storm               

Instruktør: Hanne Tømta
Koreograf: Tomas Adrian Glans
Musikalsk leder: Simon Revholt
Korinstruktør: Hans Martin Molvik

 

«Spelet om Heilag Olav» framføres på Stiklestad:  26., 28., 29. og 30. juli 2017  kl 1900