Talerstolen: Olsokseminaret 2018

Tap, tvil og tilhørighet. Troen og kirkens rolle når krisen rammer er tema på Olsokseminaret 29. juli kl.14.00

Når livet rammer på sitt mest brutale opplever mange at fundamentet for tilværelsen rystes. I møtet med spørsmålet «Hvordan kommer jeg videre etter dette?» settes både livsmening og livssyn på prøve. Hva skjer med troen i en slik situasjon? Hvilke behov kan og bør kirken fylle? Hva kan man kreve og forvente av Gud? Og hvordan kan man finne mening i det meningsløse?

Disse spørsmålene er rammen for årets Olsokseminar hvor biskop i Nidaros Herborg Finnset møter Alf Kjetil Walgermo og Odd Jarle Eidner til en samtale i Stiklestad kirke. Walgermo er kulturredaktør i Vårt land og forfatter. Han har tematisert tro og tap i barne- og ungdomsbøkene Mor og far i himmelen (2009), Kjære søster (2015) og i 2017 ga han ut Røff guide til Bibelen. Eidner er seniorprest i Sør-Hålogaland
bispedømme, forfatter og foredragsholder. Han har vært svært åpen om sine store tap, blant annet i boken Den doble sorgen. Presten som mistet to barn og troen på Gud (2006). Olsokseminaret er et samarbeid mellom Stiklestad Nasjonale Kultursenter og Nidaros bispedømme.


Billetter 180,-/160,-/90,-

kjøp billett knapp

Les mer om talerstolprogrammet her
https://stiklestad.no/olsokdagene/talerstolen-stiklestad/

Pakketilbud
– Talerstolpass: Pakketilbud på hele talerstolprogrammet. Bill. 600,- (begrenset antall)
OBS. Talerstolpass kan kun kjøpes i resepsjonen på kulturhuset