Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde

UTSTILLING

ALF CHRISTIAN HVARING

Utstilling i Leidagsgalleriet 4. mai til 7. juli 2019.

Utstilling i Leidagsgalleriet 4. mai til 7. juli 2019

Utstillingen har tittelen «Thins We Do III». Ting vi gjør..  folk som ser ting vi gjør, hører ting vi sier eller leser ting vi har skrevet… ikke noe av dette er objektivt, men alt sanses og tolkes av et subjekt – deg. Bildene mine har motiver som jeg enten har sett, har opplevd eller hørt om og de er mine tolkninger av hva «som skjedde» – og ikke nødvendigvis «hva som egentlig  skjedde». Jeg synes det er interessant å tolke små øyeblikk i andres liv på min måte, gjennom en svært utfordrende (og tilfeldighetsskapende) prosess, som de grafiske teknikkene er,  og se hva slags narrativ som dukker opp.

Arbeidene mine er foranktret i en figurativ historiefortelling, men inkluderer abstrakte elementer. Motivene presenteres gjennom snapshot-estetikkens evne til å fange tilfeldigheter, og viser mennesker i ulike situasjoner. Bildene er fryste øyeblikk fra historier vi ikke kjenner, men er åpne for videre diktning. Menneskene på bildene gjøres anonyme. De skjuler ting, lener seg inn i abstraksjoner, har blanke fjes eller leser i tomme bøker. Elementer kan stå i veien for å se hvem de fakisk er, hvor historiene kommer fra, eller hvor de skal. Motivene vises, men opphavet tildekkes, så tilskueren selv må definere historien.

Personene vises i sammenhenger som vektlegger absurditeten ved tilværelsen og antyder en sentimentalitet, en ironi, eller en humor til hverdagslige spørsmål om vår eksistens.

Utstillingen er levert av Nils Aas kunstverksted