Symfoniorkesteret vender tilbake til Spelet om Heilag Olav!

Spelet om Heilag Olav fyller imponerende 70 år i 2024 og forventningene til årets produksjon er store. Det er derfor med stor glede at vi nå slipper den store nyheten om at symfoniorkesteret vender tilbake til orkestergrava i sommer!

Siste gang Paul Okkenhaugs musikk i Spelet om Heilag Olav ble framført av symfoniorkester var i 2015. Kunstnerisk leder for Spelet om Heilag Olav, Nina Wester, har gledet seg lenge til å dele nyheten om det hun beskriver som å ta musikken tilbake til sine røtter: «Paul Okkenhaugs musikk er for mange selve diamanten i spelet. Med et symfoniorkester vil den skinne enda sterkere. Musikken er arrangert for ulike besetninger, men slik jeg ser det er det symfoni som sterkest løfter frem det emosjonelle i musikken».

Torodd Wigum, musikalsk leder og dirigent for årets spel, forteller at han tidlig uttrykte et ønske om å bringe Okkenhaugs musikk tilbake til sin symfoniske drakt, en visjon han deler med regissør, Ingrid Forthun. Ønsket lot seg realisere gjennom et nyskapende grep: «Takket være en unik samarbeidsmodell med Frol Symfoniorkester og Nord-Trøndelag kammerorkester lot visjonen seg virkeliggjøre allerede i år. Det er fantastisk at så mange amatørmusikere har så stor kjærlighet til spelet at de vil bruke sommerferien i orkestergraven på Stiklestad» sier Wigum.

Årets orkester, med konsertmester Hilde Mathisen i spissen, teller 44 personer, inkludert profesjonelle frilansmusikere, musikkstudenter og amatørmusikere. Alle kommer fra, eller har tilknytning til, regionen. Slik håper man å legge fundamentet for et kortreist og bærekraftig orkester framover mot Nasjonaljubileet i 2030: «Målet er at orkestergraven på Stiklestad skal videreutvikles som en viktig regional møteplass for profesjonelle musikere, frivillige og nye musikergenerasjoner, en arena for kunnskapsdeling, mestring og inspirasjon», sier Wigum.

I tillegg til orkesteret vil selvsagt Olsokkoret også i år være en markant del av spelets musikalske uttrykk. Årets kor er ledet av korleder Hans Dur Molvik. «Molvik har de siste årene gjort en formidabel jobb for å rekruttere nye sangere til koret og styrke den musikalske selvtilliten til hver enkelt sanger. Olsokkoret har blitt en sammensveiset gjeng som skaper musikalsk magi i lag, og det høres!» sier Nina Wester.

Årets spel vil videre få et betydelig løft gjennom et oppgradert lydanlegg. «Vi har sammen med Verdal kommune og spelfrivilligheten satt i gang et større arbeid med å videreutvikle Stiklestadamfiet frem mot 2030. Som et ledd i det har vi i år investert i nye høytalertårn som vil bidra til å løfte lydopplevelsen i hele amfiet. Årets spelpublikum kan med andre ord se fram til en kraftfull musikalsk opplevelse, av mange grunner. Det er bare å glede seg!» sier Ingegerd Eggen, museumsleder ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter.

Spelet om Heilag Olav er kjernen i festivalen Olsokdagene på Stiklestad som varer fra 24. til 29.juli. Spelet om Heilag Olav framføres 25., 27., 28. og 29.juli.

Billetter til årets Spelet om Heilag Olav finner du her.

Del på Facebook