Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde

Pilegrim på Stiklestad

Pilegrimsstedet Stiklestad er både et viktig stoppested på St.Olavsleden og et godt utgangspunkt for vandring de 134 km mot Nidarosdomen og Trondheim. Helgenkongen Olav Haraldsson falt her i slaget 29. juli 1030 og ble helliggjort året etter. Som en konsekvens av denne hendelsen, fikk man en betydelig  pilegrimstrafikk i middelalderen, først og fremst til hans gravsted i Nidaros/Trondheim, men også til hans dødssted på Stiklestad.

Pilegrimsovernatting:

Scandic Stiklestad

Overnatting i flersengsrom (inntil 4 personer) kr. 550,- pr. seng inkl. frokost. Ønsker du å bo alene på rommet koster dette kr. 950,- inkl. frokost. For par kan vi tilby dobbeltrom til kr. 1250,- inkl. frokost.

Priser:
Overnatting flersengsrom: NOK 550,- pr. seng inkl. frokost
Enkeltrom: NOK 950,- inkl. frokost
Dobbeltrom: NOK 1250,- inkl. frokost.


Senger i langhus

Langhuset på Stiklastadir
Langhuset har en boligdel der det er anledning for grupper over 10 personer, til å overnatte på vikingers vis. Overnatting i langhuset koster kr. 425,- inkl. frokost i hotellet. Det er ikke anledning til å lage sin egen mat her. Det finnes toalett- og dusjfasiliteter i byggets kjeller. Sovepose må medbringes da huset ikke har egne sengeklær. Evt. tillegg for sengeklær kr. 150,-.

Priser:
Overnatting: NOK 425,- inkl. frokost
Sengeklær: NOK 150,-dsc_1089Gjesteloftet på Stiklastadir

Gjesteloftet er en kopi av en middelalderbygning på 1200- tallet, som var et lagerhus og overnattingssted for gjester. Overnatting i Gjesteloftet på Stiklastadir koster kr. 300,- pr. seng. Sengene er en rekonstruksjon fra middelalderen og er kortere enn dagens standard. Flere senger i samme rom. Det finnes toalett- og dusjfasiliteter, og det er et lite tekjøkken for tørrmat. Frokost kan kjøpes i tillegg for kr 165,- (serveres på hotellet). Sovepose må medbringes da huset ikke har egne sengeklær. Evt. tillegg for sengeklær kr. 150,-.

Priser:
Overnatting: NOK 300,-
Frokost: NOK 165,-
Sengeklær: NOK 150,-

Med forbehold om ledig tilgjengelighet/based on availability


Pilegrimsmat:

Restaurant skalden.Scandic Stiklestad har restaurant med stor brasseriemeny og dagens middag. Alle rettigheter. Det er anledning til å kjøpe medsmurt lunsjpakke til kr. 85,-.

Alle pilegrimer ønskes velkommen til Stiklestad enten man ferdes til fots, på sykkel, hest eller i bil/buss. Transport av bagasje: 50,- pr. person pr. strekning (minimumspris 200,-). Må bookes innen 3 dager før ankomst.

Ønsker du tips, råd eller forslag på vandring, ta kontakt med Arnstein Indahl: [email protected] eller tlf. 74 04 42 00

Vi selger pilegrimspass for kr. 50,- Pilegrimspass må forevises ved innsjekk, og er en forutsetning for å få pilegrimspriser på overnatting.