Pilegrim på Stiklestad

Pilegrimsstedet Stiklestad er både et viktig stoppested på St.Olavsleden og et godt utgangspunkt for vandring de 134 km mot Nidarosdomen og Trondheim. Helgenkongen Olav Haraldsson falt her i slaget 29. juli 1030 og ble helliggjort året etter. Som en konsekvens av denne hendelsen, fikk man en betydelig  pilegrimstrafikk i middelalderen, først og fremst til hans gravsted i Nidaros/Trondheim, men også til hans dødssted på Stiklestad.

Pilegrimsovernatting:

Scandic Stiklestad

Scandic Stiklestad er et hotell med høy standard, beliggende på selve slagstedet Stiklestad. På våre stemningsfulle rom kan du trekke deg tilbake etter dagens opplevelser på Stiklestad, og nyte utsikten over kulturlandskapet utenfor.

Priser:
Enkeltrom: NOK 1150,- inkl. frokost
Dobbeltrom: NOK 1350,- inkl. frokost.

OBS! Prisene forutsetter pilegrimspass.

Gjesteloftet på Stiklastadir

Sengene er en rekonstruksjon fra middelalderen og er kortere enn dagens standard. Flere senger i samme rom. Det finnes toalett- og dusjfasiliteter, og det er et lite tekjøkken for tørrmat. Frokost kan kjøpes i tillegg, serveres på hotellet.

Priser:
Pilegrim: NOK 500,- pr. seng
Ikke pilegrim: NOK 600,- pr. seng

Frokost og sengeklær er IKKE inkl.
Kan kjøpes i tillegg:
Frokost kr 225,- (Restaurant Skalden)
Sengeklær kr 170,- pr. sett

Gjelder fra 2023.

Ta kontakt for bestilling:
[email protected]
+4774044200


Pilegrimsmat:

Scandic Stiklestad har restaurant med stor a la carte-meny og dagens middag. Alle rettigheter. Det er anledning til å smøre seg matpakke fra frokosten, NOK 95,-.

Alle pilegrimer ønskes velkommen til Stiklestad enten man ferdes til fots, på sykkel, hest eller i bil/buss. Transport av bagasje: NOK 100 pr. person pr. strekning (minimumspris NOK 400). Må bookes innen 3 dager før ankomst.

Ønsker du tips, råd eller forslag på vandring, ta kontakt med Arnstein Indahl: [email protected] eller tlf. 74 04 42 00

Vi selger pilegrimspass for NOK 50. Pilegrimspass må forevises ved innsjekk, og er en forutsetning for å få pilegrimspriser på overnatting.