Pilegrim på Stiklestad

Pilegrimsstedet Stiklestad er både et viktig stoppested på St.Olavsleden og et godt utgangspunkt for vandring de 134 km mot Nidarosdomen og Trondheim. Helgenkongen Olav Haraldsson falt her i slaget 29. juli 1030 og ble helliggjort året etter. Som en konsekvens av denne hendelsen, fikk man en betydelig  pilegrimstrafikk i middelalderen, først og fremst til hans gravsted i Nidaros/Trondheim, men også til hans dødssted på Stiklestad.

Pilegrimsovernatting:

Scandic Stiklestad

Overnatting i flersengsrom (inntil 4 personer) NOK 550 pr. seng inkl. frokost. Ønsker du å bo alene på rommet koster dette NOK 950 inkl. frokost. For par kan vi tilby dobbeltrom til NOK 1250 inkl. frokost.

Priser:
Overnatting flersengsrom: NOK 550 pr. seng inkl. frokost
Enkeltrom: NOK 950 inkl. frokost
Dobbeltrom: NOK 1250 inkl. frokost.


Senger i langhus

Langhuset på Stiklastadir
Langhuset har en boligdel der det er anledning for grupper over 10 personer, til å overnatte på vikingers vis. Overnatting i langhuset koster NOK 450 inkl. frokost i hotellet. Det er ikke anledning til å lage sin egen mat her. Det finnes toalett- og dusjfasiliteter i byggets kjeller. Sovepose må medbringes da huset ikke har egne sengeklær.

Priser:
Overnatting: NOK 450 inkl. frokostdsc_1089Gjesteloftet på Stiklastadir

Gjesteloftet er en kopi av en middelalderbygning på 1200- tallet, som var et lagerhus og overnattingssted for gjester. Overnatting i Gjesteloftet på Stiklastadir koster NOK 350 pr. seng. Sengene er en rekonstruksjon fra middelalderen og er kortere enn dagens standard. Flere senger i samme rom. Det finnes toalett- og dusjfasiliteter, og det er et lite tekjøkken for tørrmat. Frokost kan kjøpes i tillegg for NOK 165 (serveres på hotellet). Sovepose må medbringes da huset ikke har egne sengeklær. Evt. tillegg for sengeklær NOK 150.

Priser:
Overnatting: NOK 350
Frokost: NOK 165
Sengeklær: NOK 150

Med forbehold om ledig tilgjengelighet/based on availability


Pilegrimsmat:

Restaurant skalden.Scandic Stiklestad har restaurant med stor brasseriemeny og dagens middag. Alle rettigheter. Det er anledning til å kjøpe medsmurt lunsjpakke til NOK 85,-.

Alle pilegrimer ønskes velkommen til Stiklestad enten man ferdes til fots, på sykkel, hest eller i bil/buss. Transport av bagasje: NOK 50 pr. person pr. strekning (minimumspris NOK 200). Må bookes innen 3 dager før ankomst.

Ønsker du tips, råd eller forslag på vandring, ta kontakt med Arnstein Indahl: [email protected] eller tlf. 74 04 42 00

Vi selger pilegrimspass for NOK 50. Pilegrimspass må forevises ved innsjekk, og er en forutsetning for å få pilegrimspriser på overnatting.