Spelet om Heilag Olav
Nordens største friluftsteater arrangeres årlig under Olsokdagene på Stiklestad i slutten av juli.
Spelet om Heilag Olav er kjernen i festivalen Olsokdagene som arrangeres årlig på Stiklestad i slutten av juli. Nordens største friluftsteater utspilles på selve slagstedet og lar deg gjenoppleve helgenkongens siste dager fram mot slaget som felte ham i 1030.
Spelet om Heilag Olav utvikles fra år til år og er kjent for å ha et magisk grep på sitt publikum. Siden urframføringen i 1954 har over 800 000 personer sett forestillingen om Olav Haraldssons fall på Stiklestad, som oppføres på Nordens største og eldste friluftsteater.
Om lag 700 personer er involvert i og omkring forestillingen hvor profesjonelle skuespillere står på scenen sammen med amatører. Orkesteret er også sammensatt av profesjonelle og amatører. Andre aktører er kor, statister og et stort frivillig apparat.
«Spelet om Heilag Olav» blir fremført på selve slagstedet, Stiklestad, der Olav Haraldsson falt i 1030. Det skjer i et miljø og med en ramme som bare natur, historie og dyktige aktører kan skape. «Spelet om Heilag Olav” er en dramatisering av det som skjedde på gården Sul dagene før slaget på Stiklestad i året 1030. Stykket er skrevet av Olav Gullvåg, og Paul Okkenhaug har komponert musikken.
Les mer om Spelet og kjøp billetter her:
Se spelpakker på visitinnherred.no.