FaceSide_SpeletOmHeilagOlav2023

Spelet om Heilag Olav

Historiefortelling, opplevelse og engasjement!

«Spelet om Heilag Olav» er en dramatisering av det som skjedde på gården Sul dagene før slaget på Stiklestad i året 1030.

Stykket er skrevet av Olav Gullvåg, og Paul Okkenhaug har komponert musikken.

I spelets 69-årige historie har ulike instruktører, skuespillere, amatører og frivillige vært med på å framføre denne historien og å sette sitt eget preg på Olav Gullvågs tekst og Paul Okkenhaugs musikk. Som ansvarlig produsent for spelet er Stiklestad Nasjonale Kultursenter opptatt av at historien fortelles og framføres på ulike måter, slik at vi kan kjenne både på tradisjonen og på hvordan dette berører oss i dag. Historiene som fortelles i spelet handler om det store vendepunktet: etter Olavs fall stilles det ikke lenger spørsmål ved Norge som rike. Konsekvensene etter 1030 er av en slik art at vi skal feire nasjonaljubileum i 2030 – Norge i tusen år.

I forestillingen møter vi både de nære og de store fortellingene: samfunnsendring, trosendring, mentalitetsendring. Hverdagslivet på gården utfordres av storpolitikk, og det mest sårbare enkeltmennesket møter kongen. Etter at Olav har ridd inn på gårdstunet blir ikke livet det samme…

spel | spelamfiet
Spelet om Heilag Olav
Spilles på Friluftscenen
gjennomsiktig amfi
VARIGHET

ca. 2 timer uten pause

PRISER

Amfiet har 2 priskategorier og har
sitteplasser til vel 5.000 tilskuere.

Voksen: 610,- / 510,-
Honnør/student: 550,- / 450,-
Barn (4 – 14 år): 310,- / 260,-
Stiklestadkortet 2023: 550,- / 450,-

.
Les mer om
familiebilletten for
2 voksne og 2 barn her
.

Grupper over 15

550,- / 450,-
Ta gjerne kontakt på tel. 74 04 42 00
eller e-post [email protected].

Deler av felt A og B er tilpasset rullestolbrukere.
Ta kontakt for bestilling på tel. 74 04 42 00
eller e-post [email protected].

Forestillinger i 2023:

Ons. 26. juli kl. 19:00
Fre. 28. juli kl. 19:00
Lør. 29. juli kl. 19:00
Søn. 30. juli kl. 19:00

slaget på Stiklestad, Peter Nicolai Arbo
slaget på Stiklestad, Peter Nicolai Arbo

Det historiske bakteppet for spelet

Vikingkongen, helgen kongen og norges evige konge. Hva er egentlig bagrunnen til at det er blitt satt opp et Spel om Olav Haraldsson / Olav den Hellige her?

1954

Spelets historie

Hvem var forfatteren Olav Gullvåg? Eller komponisten Paul Okkenhaug? Og hvor kom ideen til lensmann Jon Suul fra?

_A0A1860

Handlingen i Spelet om Heilag Olav

På fjellgården Sul, i næreheten av Stiklestad, bor en fredlig bondefamilie. De havner i sentrum for mektige hendelser i en strid som handler om makt over land og rike.

SpeletOmHeilagOlav2022_OeyvindMalum_16

Rollefigurene i spelet

Hvem var egentlig Tormod Kolbrunarskald? Få en kjapp innføring i rollefigurene i Spelet om Heilag Olav. Deres navn og hvem de er, levde de på ekte eller er de oppdiktet?

Intro Spel

Spelsnakk - Introduksjon til Spelet

Vil du vite mer om hva som møter deg i Spelet om Heilag Olav før forestillingen starter? Alle Speldager kl 18. på plenen foran kulturhuset får du en kort introduksjon til historien.

barn leker viking

Vikingsommer

Opplev også Vikingsommer på Stiklestad (24. juni til 6. august 2023) og festivalen Olsokdagene på Stiklestad (25. - 30. juli 2023) under ditt besøk her!

Restaurant Skalden på Scandic Stiklestad er også åpen! Kombiner besøket med en bedre middag, kaffesup eller softis i sola ute  Og trenger du overnatting ifm. ditt besøk her på Stiklestad book gjerne hotellrom på Scandic Stiklestad eller ta kontakt med Visit Innherred eller Opplev Trøndelag om overnattingspakker og informasjon om regionen Innherred og Trøndelag.

Billetter til vikingsommer selges på nett og i resepsjonen på Stiklestad Nasjonale Kultursenter (tel. 74 04 42 00)