Nina Wester

NINA WESTER

KUNSTNERISK LEDER

Nina Wester er utdannet regissør og dramatiker fra Dramatiska Institutet i Stockholm. Hun har vært teatersjef ved Hålogaland Teater (2013-2016) og har lang erfaring med en rekke store teaterproduksjoner både i Sverige og Norge, blant annet ved Den Nationale Scene, Dramaten, Stockholms Statsteater, Riksteatern og Turnéteateret i Trøndelag. Wester har vunnet flere priser, bla. Årets Hedda i 2022 sammen med Rimfrost produksjoner for forestillingen Utvik Senior. Hun var også nominert i kategoriene beste scenetekst og beste regi under Heddaprisen 2023 for forestillingen IDIOT! som hun skrev og regisserte på Turneteatret. Hun er opprinnelig fra Otterøya, men bosatt i Oslo.

Ingrid Forthun

INGRID FORTHUN

REGISSØR

Ingrid Forthun er født i 1963, og er regissør i tillegg til foredragsholder i emner knyttet til fagfeltene regi, skuespillerteknikk, dramaturgi og lederskap, samt emner knyttet til kreativitet og skapende prosesser. Hun er utdannet regissør fra Statens Teaterhøgskole 1995-98 og er ellers pedagog- og musikerutdannet med master i musikk fra UiO.

Forthun har hatt regioppdrag ved blant annet Nationaltheatret, Det Norske Teatret, Den Nationale Scene, Rogaland Teater, Hålogaland Teater, Teater Ibsen, Hedmark Teater, Operaen i Kristiansund, Agder Teater/Kilden Teater og Kilden Opera. Hun har hatt regi både i teater- og operaforestillinger. Hun har bl.a. hatt regi på Et dukkehjem -15 år etter, Hedda Gabler, Tonje Glimmerdal, Tosca og La Boheme.

For NRK Radioteatret har hun regissert fire produksjoner, tre av dem internasjonalt prisbelønte. Forthun mottok i 2009 NRK Radioteaters ærespris Blå fugl for forestillingen Hauk og due.

Forthun virket som teatersjef ved Kilden teater og konserthus fra 2009-2014 og som prosjektleder/kunstnerisk leder for utviklingen av IBSEN Museum & Teater i Oslo 2020-2023.

Hun har undervist i en årrekke ved Statens Teaterhøgskole, skuespillerlinjen (KHiO) og Norges Musikkhøgskole, og var i 5 år kunstnerisk leder for Norsk Kulturskoleråds Kreativt oppvekstmiljø-prosjekter (KOM).

Torodd Wigum

TORODD WIGUM

MUSIKALS LEDER

Torodd Wigum er født i Trondheim i 1970, og han er for tiden kunstnerisk rådgiver for Ringsakeroperaen og sjefdirigent for NUSO, Norsk Ungdomssymfoniorkester.

Etter studier ved Trøndelag Musikkonservatorium og Norges musikkhøgskole var han ansatt som solo-bratsjist i Trondheim Symfoniorkester og et sentralt medlem av Trondheimsolistene i mange år, før han fulgte drømmen sin og satset for fullt på dirigeringen.

I årene 2007-2009 var Wigum assistentdirigent i Bergen Filharmoniske Orkester, en ordning som var den første i sitt slag i Norge, og i perioden 2010-2016 fungerte han som husdirigent i Trondheim Symfoniorkester. Sesongen 2010-2011 var han også engasjert som husdirigent i Stavanger Symfoniorkester.

I tillegg til jevnlig å dirigere de norske symfoniorkestrene og forsvarskorpsene, har Wigum de senere årene også dirigert mer og mer opera. Han har dirigert operaoppsetninger på den Fynske Opera i Danmark, på Ringsakeroperaen, ved Operaen i Kristiansund, med Opera Trøndelag på Steinvikholmen og Stjørdal og Henning Sommerros opera «Querini» på Røst i Lofoten. Høsten 2023 dirigerer han «Flaggermusen» på Ringsakeroperaen, og i 2024 skal han dirigere Verdis «La traviata» under Operafestukene i Kristiansund og med Opera Trøndelag.

Wigum har også en voksende internasjonal karriere, og han har de senere årene gjestedirigert bl.a Szczecin Philharmonic Orchestra i Polen, Island Symfoniorkester, Estlands Nasjonalorkester, Göteborg Symfoniker, Nordiska Kammarorkestern, Copenhagen Philharmonic, Bremer Philharmoniker og MDR Sinfonieorchester, Leipzig.