Overnatting på Innherred

Her er noen tips til overnattingsmuligheter under Spelet om Heilag Olav. Hotell, hytter, glamping, campingplasser eller herberge? Overnattingsmulighetene på Innherred er mange og unike. Fordelen er korte avstander mellom byene på Innherred og fra fjord til fjell. På Innherred kan du overnatte på tradisjonelle hotell, verdens første kulturlandskapshotell eller den enkleste hytta i fjellet – og alt imellom. Hva med å prøve noen av de mer unike alternativene, slik som en glassiglo eller svevetelt? Eller kanskje du liker best å overnatte på campingplass? Se under for å for å se hva du kan forvente deg av en overnatting på Innherred.

Verdal

Verdal kommune er kjent som kultur- og historiekommunen på Innherred.
Vi ligger 5 km fra Fra avkjøringen på E6 i Verdal Kommune.

Nord Universitet tilbyr i Verdal, som ett av tre studiesteder i landet, bachelorutdanning for skuespillere. Turneteater i Trøndelag ligger i sentrum med mange gode forestillinger hele året.

Verdal er en tradisjonell jordbrukskommune, hovednæringene i Verdal i dag er: Jordbruk, skogbruk, industri, bygg- og anlegg og servicenæringer. Verdal Industripark Ørin er landets tredje største med over 3000 arbeidsplasser og er industrityngdepunktet i fylket.

Les mer om Verdal her

Levanger

Levanger sentrum kom på plass så tidlig som på 1500-tallet da Jämtene fra Sverige trakk hit for å bytte varer med Trønderne. Man kan si at hovedtrekkene i Levangers historie forteller om utstrakt handelsvirksomhet.

Levanger har en over tusen år lang historie som handelssted. Nå preges bysentrum av byggestilen i Norge like etter bybrannen i 1897. Trehusbyen er så unik at Riksantikvaren har fredet hele sentrum. Det var her jämtene møtte trønderne for å bytte varer i mange hundre år.

Levanger sentrum ligger ca 16 km til oss

Les mer om Levanger her

Inderøy

Inderøy ligger vakkert til innerst i Trondheimsfjorden og kommunen består av den store halvøya Inderøya, Røra på østsiden av Trondheimsfjorden og Mosvik på Fosenhalvøya på andre siden av Skarnsundet. Mosvik ble en del av Inderøy i 2012. Her er landbruk-, skogsdrift og kulturarbeidet sterkt og godt.

Inderøy har et av landets flotteste kulturlandskap, som i samspill med sjøen og det spesielle Inderøylyset, har inspirert billedkunstnere og forfattere i mange hundre år. Inderøy ligger sentralt plassert, og er ca 20 km unna. Innen en halvannen times kjøring når du både Trondheim og Namdalen. Den frodige halvøya har også en lang strandlinje, tilrettelagte friluftsområder og er rik på historie. Inderøy ligger nært både flyplass, jernbane og E6 går gjennom kommunen.

Les mer om Inderøy her

Steinkjer

Steinkjer kommune, som nå inkluderer Verran, stekker seg fra høgfjellet i øst til kysten og Indre Fosen i vest, langs hele nordsida av Beistadfjorden. Steinkjer by ligger innerst i Beitstadfjorden og fremstår som en moderne småby. Byen fikk sin bystatus i 1857. Steinkjergården er den røde tråden i Steinkjers historie fra sagatiden. Byen vokste frem da håndverkere og handelsmenn slo seg til i området rundt Steinkjergården. Jektene og garnisonsmiljøet på Sannan brakte nye impulser og økt aktivitet til Steinkjer.

Trehusbebyggelsen i empirestil forsvant med bybrannen i 1900, og ble erstattet av praktbygg med tårn og spir i karakteristisk jugendstil. Steinkjer ble teppebombet i april 1940 og 80% av byen ble jevnet med jorden. Gjenreisningen begynte i 1941 og var fullført i 1965.

Steinkjer ligger ca. 30 km unna.

Les mer om Steinkjer her

 

For mer inspirasjon og overnattingsmuligheter se: airbnb, Visit Innherred og Trøndelag reiseliv