Åpning sommersesongen 2024

Fredag 21. juni og lørdag 22. juni braker sommersesongen i gang med ei innholdsrik helg her på Stiklestad Nasjonale Kultursenter.

Nytt i år er utstillingen Skakke folkedrakter – ikke en draktutstilling som kommer fra Nasjonalmuseet. Tradisjonsrike plagg kan skape sterke følelser av tilhørighet og fellesskap, men også utenforskap. Over sommeren vil seks samtidskunstneres tolkninger av dette stå utstilt i flere av bygningene på Molåntunet. Kunstnerne har utforsket og utfordret drakt- og håndverkstradisjoner, og skapt egne uttrykk gjennom fotografi, perlearbeid, vev, keramikk, støymusikk og dans. Les mer her om utstillingen.

Fredag 21. juni starter med rømmegrøtsalg og håndverksaktiviteter. Kunstutstillingen Skakke folkedrakter – ikke en draktutstilling åpner kl. 17.00. I forbindelse med åpningen vil det bli samtale med Rafiki, en av samtidskunstnerne. Deretter inviteres det til dans på tunet i samarbeid med Torunn Bjerkem og Juniorspellsmanslaget.

Svingomen følges opp av bingo kl. 20.00, ledet av selveste Torill Tombola. Hun er dragqueen av den «gamle sorten», og har i flere år reist landet rundt med sitt sagnomsuste bingoshow. Det inkluderer sang og tullprat, hits fra åtti- og nittitallet, og en rekke anekdoter fra et rikt – indre – og ytre liv.

Lørdag 22. juni åpner vi årets Vikingsommer med opplevelser for hele familien! På middelaldergården Stiklastadir kan du tre inn i vikingenes verden og oppleve tida da høvdingene regjerte fra sine mektige gildehaller. Her kan du leike slaget, skyte med pil og bue, og besøke vikinghøvdingen i hans storslåtte langhus. Om du vil rusle noen skritt og forflyttes frem i tid ligger Folkemuseet klart til oppdagelsesferd med vakre bygninger fulle av levd liv, håndverk og historier. Her venter en leken og kunnskapsrik tunvert, samt foring av dyr, leikefjøs, leikebutikk og Kafé i Molåna. Les mer om Vikingsommer her.

Klokken 20 denne lørdagskvelden blir det storslått konsert på utescenen. Da blir det Tribute To Åge som går på scenen. Tribute To Åge er et prosjekt som i sin helhet er dedikert Åge Aleksandersen og hans unike karriere. Prosjektet startet i 2010, og bandet har siden da gjort mange jobber på festivaler, events, offentlige festarrangement og på pub- og kulturscener rundt omkring.

Repertoaret er håndplukket fra øverste hylle av Åges sanger, og bandet låter så tett opp til orginalen Åge & Sambandet som det er mulig, uten at sjefen selv er med.

Tribute To Åge er et prosjekt som i sin helhet er dedikert til Åge Aleksandersen og hans unike karriere.

Billetter til Vikingsommer , Torill Tombola og Tribute til Åge får du kjøpt her.

 

Du er hjertelig velkommen!

Del på Facebook