Beate Mordal

Beate Mordal er fra Molde og er utdannet fra Operaakademiet i København 2015. Før hun ble ferdig der, debuterte hun som Papagena i Tryllefløyten ved Det Kongelige Teater.

2020 debuterte hun ved Stockholmsoperaen som Marie i “Prima Donna” av Rufus Wainwright, og i 2022 debuterte hun ved den Norske Opera og Ballett i en Bernstein-forestilling. Hun har et langstrakt samarbeid med festivalen i in Aix-en-Provence både som stipendiat og solist, siste gang med en rolle i Sofi Oksanen’s and Kaija Saariahos nye opera “Innocence” 2021 og ved verdenspremieren av George Benjamin’s opera «Picture a day like this» 2023.

I Norge har hun vært utnevnt til «Artist in residence» ved Bergen Nasjonale Opera og har sunget ved flere regional- og distriktsoperaer i Norge. I Bergen hoppet hun inn med stor suksess som Vitellia i Mozarts «La Clemenza di Tito» en produksjon som gikk viralt over hele verden i korona-tider. Beate sang i tillegg Valencienne i Det Kongeliges omarbeidede produksjon av «Den Glade enke» i Bergen i 2022.

Beate Mordal er også virksom som konsertsangerinne med mange oppdrag i inn- og utland. For få år siden sang hun Saariahos «Cinq Reflets de l’Amour de Loin» med London Symphony Orchestra og var sommerkonsertsolist med Bergen Filharmoniske Orkester.

Hun skal til San Fransisco Opera fra april til juni og synge i  Saariahos opera Innocence – som hun allerede har sunget i samme produksjon i både Aix og London

Etter det venter en lang operaturné med George Benjamins nyskrevne opera Picture a Day like this i Paris, Strasbourg, Luxembourg og Napoli i løpet av 2024 og 2025.