Ny konge i kongebryllupet

Lavrans Haga tar over rollen som Olav Haraldsson i kongebryllupet som arrangeres 26. juli på middelaldergården Stiklastadir. Dette skjer etter at den opprinnelige rolleinnehaveren, Mathias Rydjord, ble utsatt for et uhell og skadet den ene foten.

Lavrans Haga blir ny konge i kongebryllupet på Stiklastadir. Her i rollen som skalden i Spelet om Heilag Olav.

Les mer om arrangementet Kongebryllup her.

– Det er alltid stort å få spille selveste Olav Haraldsson. Det er også spennende å se karakteren komme til liv utenfor spelamfiet, sier Haga.

I år er det tusen år siden Olav Haraldsson giftet seg med den svenske prinsessen Astrid Olofsdatter, som et middel for å unngå konflikt med svenskene. Det historiske bryllupet fant sted på kongsgården i Borg. Som en del av Olsokdagene på Stiklestad arrangerer festivalen det storslåtte arrangementet «Kongebryllup». Her vil publikum få mulighet til å gjenoppleve bryllupet med en storslått vielse utenfor langhuset på middelaldergården Stiklastadir.

– At det også nærmer seg tusenårsjubileum for slaget på Stiklestad gjør jo det hele litt ekstra spesielt, sier Haga.

Etter vielsen utendørs, er det duket for et overdådig bryllupsgilde i langhuset på Stiklastadir med bugnende matbord, teaterformidling og musikk, der publikum får ta del i ekte bryllupsfest tusen år tilbake i tid.

Påmeldingen til gildet er fortsatt åpen, og billetter kan kjøpes ved å følge denne lenken.

Del på Facebook