Badstue fra Åkran – på leit etter skogfinske tradisjoner i Verdal.
Finner de noen spennende spor?

På Åkran har det bodd folk av skogfinsk slekt, men har badstua som stod der noe med skogfinske tradisjoner å gjøre? Her kan du se en kort film om badstua. Vår konservator Per Steinar Brevik snakker med Kornelia 8 år om undersøkelsene vi har gjort for å finne ut mest mulig om badstua. Hvor gammel er den? Hva er den brukt til? Har den noe med skogfinske tradisjoner å gjøre? Sammen besøker de også gården Åkran der badstua stod før. Finner de noen spennende spor?

Film: Adrian Tørring Haug fra Camerat AS.

Filmen er produsert av Stiklestad Nasjonale Kultursenter i samarbeid med Camerat.
I sommer ble filmen vist ved badstua på folkemuseet på Stiklestad.
Har du lyst til å se badstua, eller andre bygg på museet, er du velkommen hit!

Del på Facebook