Ny konge i Spelet om Heilag Olav

Vi har den store gleden av å offentliggjøre at Nils Golberg Mulvik skal spille kong Olav Haraldsson i Spelet om Heilag Olav 2024!  

Samtidig med at nyheten om ny konge offentliggjøres starter vi også billettsalget for neste års spel. Så det er bare å glede seg og starte planleggingen, enten man kommer langveisfra eller tilhører lokalpatriotene som må se spelet hvert år. Billetter til spelet er forøvrig en utmerket julegaveidé!

Kjøp billett

Nils Golberg Mulvik (44) er til daglig skuespiller ved Nationaltheatret i Oslo og har de siste årene gjort seg bemerket i rollen som Peer i den kritikerroste forestillingen Peer Gynt i Fjæreheia. Han kommer fra Sunndalsøra og har også i flere år spilt hovedrollen i Lady Arbuthnott.  Nils var en av studentene fra det første kullet som gikk ut av teater-utdanningen i Verdal!

Kunstnerisk leder, Nina Wester sier følgende om den nye kongen:

«Regissør Ingrid Forthun og jeg har valgt Nils til denne rollen fordi han har alle kvalitetene vi mener er viktig for å kunne fylle rollen som kongen. Nils er en skuespiller med et bredt register og en sterk tilstedeværelse på scenen.  Han har mye erfaring med å spille på store utendørsscener, noe som er stor fordel når du skal spille rollen som Olav Haraldsson på Stiklestad. I tillegg er han en veldig god sanger, noe som også er viktig i denne rollen.

Nils har også regissert flere spel selv og har derfor god kjennskap til formatet, og hva det krever av en skuespiller.

Jeg har selv jobbet med Nils på Nord-Trøndelag Teater i 2008 da vi gjorde Skråninga  av Carl Frode Tiller. Allerede da var det tydelig å se at Nils var i en egen liga med sitt   særegne uttrykk på scenen. Det er derfor veldig artig at vi møtes igjen nettopp på Stiklestad hvor vi begge startet våre profesjonelle teaterkarrierer.

Nils Golberg Mulvik sier selv:

“Jeg ser veldig fram til å oppleve alle spels mor. Som skuespiller har jeg vokst opp med speltradisjonen og vet hvor enormt mye frivillig arbeid som ligger bak en slik produksjon. Jeg gleder meg til å stå skulder ved skulder med både frivillige og kolleger og vise vår Olav fram for publikum i juli 2024.

Jeg husker selvfølgelig Verdal godt fra tida som teaterstudent der! Som avgangsforestilling spilte vi «Det lengste kysset» av Jesper Halle. Spesialskrevet for oss og Verdal med alt av handling hentet fra ei brytningstid i Verdals historie. Jeg fikk også debuten min ved Nord-Trøndelag Teater, den gang på Stiklestad, sommeren etter med hovedrollen i «Skråninga» av Carl Frode Tiller. Så nå er den ringen slutta.»

Ingegerd Eggen, museumsleder ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter, uttaler: « Vi ønsker Nils Golberg Mulvik hjertelig velkommen inn i den store spelfamilien på Stiklestad! Han har allerede blitt litt kjent med stedet og konge kostymet i forbindelse med fotografering her på Stiklestad.

SNK og Museene Arven engasjerte i juni Nina Wester som kunstnerisk leder for Spelet om Heilag Olav. For kort tid siden ble det også offentliggjort at Ingrid Forthun er ny regissør og Torodd Wigum ny dirigent. Det kunstneriske teamet er allerede i gang med å se på manus, dramaturgi og musikalsk uttrykk.
Spelet om Heilag Olav framføres 25., 27., 28. og 29.juli 2024. Spelet er kjernen i festivalen Olsokdagene på Stiklestad som går av stabelen 24.-29.juli

Del på Facebook