Bokbad på Stiklestad

BRØDRENE RYGH – fra bygdeliv til nasjonsbygging.

17. april kl 1900 er det Onsdagstreff på Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Denne onsdagen blir det bokbad!

Roald Veimo skal bokbade Per R. Christiansen i anledning boken brødrene Rygh – fra bygdeliv til nasjonsbygging.

Tre nasjonsbyggende brødre fra Verdal. Oluf, Karl og Evald Rygh, som vokste opp på Slottet i Stiklestad alléen, skulle alle spille en viktig rolle innen politikk, akademia og samfunnsliv på slutten av 1800-tallet. De var med på å dyrke frem en norsk identitet, og et Norge som selvstendig nasjon. Oluf og Karl som arkeologer, museumsmenn og navnegranskere, og Evald som blant annet jurist, ordfører og finansminister. Gjennom et stort arkivmateriale tegner forfatter Per R. Christiansen opp den spektakulære historien om brødrene Rygh og deres ferd fra hjemtraktene i Verdal, til de hver for seg inntok sentrale verv i norsk samfunnsliv. De bidro til en rekke prosjekter som ble byggesteiner i den norske identiteten. Det er også historien om foreldrene og søstrene Rygh, som også gjorde seg bemerket i sin samtid.

Vi er så heldige at Roald Veimo har sagt ja til å bokbade Per.

Veimo er leder i Verdal historielag og nylig tildelt Verdal kommunes kulturpris.

Etter samtale og spørsmål, serveres det kaffe, med mulighet for å kjøpe bøker før hjemreise.

Billetter til onsdagstreffet kjøper du her.

Velkommen!

Del på Facebook