Hopp til navigasjonHopp til hovedinnholdHopp til bunnområde

Spelet om Heilag Olav

Spelet om Heilag Olav 2019 | Konge med kors

Tidspunkt

24. - 29. juli 2020

19:00 - 21:00

Sted

Friluftscena på Stiklestad

Pris

Billetter kan reserveres på tlf 74 04 42 00 og kjøpes via våre internettsider fra ca 1. desember.

Historiefortelling, opplevelse og engasjement!

I spelet opplever vi livet på en gård i Verdal kvelden og natta til 29. juli 1030. Storpolitikk griper inn i dagliglivet, tro møter tvil, det mest sårbare enkeltindividet møter kongen. Hvordan reagerer mennesker på forestående krig og pålegg om å forkaste egne verdier og egen kultur? Hva skjer når slekt plutselig står mot slekt?

Forfatter Olav Gullvåg og komponist Paul Okkenhaug har skapt en teaterforestilling der vi kommer tett på disse spørsmålene som er høyst aktuelle også i dag. I tillegg vil mange nye bidra til å forme spelet på sin måte i 2019. Instruktør Peer Perez Øian og koreograf Belinda Braza har sitt første år på stiklestadscenen. Det samme har årets kong Olav, Hermann Sabado. Vi møter også flere nye i ensemblet, samt en ekte stiklestadveteran i ny rolle: Nils Ole Oftebro som Gamal-Jostein. Musikken vil bli framført av kor og orkester under Simon Revholts ledelse.

Velkommen til nye opplevelser om menneskene og hendelsene som formet Norge!

“Spelet om Heilag Olav” er kjernen i festivalen “Olsokdagene på Stiklestad” som arrangeres hvert år i slutten av juli. I 2020 framføres spelet fra 24. juli til 29. juli. Billetter kan reserveres på tlf 74 04 42 00 og kjøpes via våre internettsider fra ca 1. desember.

Les mer om spelet her.