Rolleliste for Spelet om Heilag Olav 2024

Profesjonelle skuespillere i «Spelet om Heilag Olav»

Spelet om Heilag Olav fyller i år 70 år og kan by på ei rolleliste med mange sterke navn, både blant nykommere og Stiklestadveteraner. Skuespiller Gard B. Eidsvold og operasangerne Beate Mordal og Trond Gudevold er nye fjes på spel-scenen, mens Ingar Helge Gimle, Ingunn Beate Strige Øyen og Lavrans Haga vender tilbake etter flere års opphold.

Tidligere har SNK offentliggjort at kong Olav Haraldsson skal spilles av Nils Golberg Mulvik.

Kunstnerisk leder Nina Wester sier følgende om årets ensemble:
“I mitt første år som kunstnerisk leder for Spelet om Heilag Olav har det vært viktig å finne skuespillere som jeg vet holder et høyt kunstnerisk nivå og som jeg er sikker på at regissør Ingrid Forthun kan jobbe godt sammen med.
Noen har vært på Stiklestad før, andre er debutanter. En av debutantene er Gard B. Eidsvold, som skal spille Torgeir Flekk.  Jeg har over mange år samarbeidet med Gard og vet hvor uhyre dyktig skuespiller han er. Han er mest kjent fra filmlerretet og spiller i høst hovedrollen i Erik Poppes nye film om Quisling.
En annen skuespiller jeg er en stor beundrer av er Ingunn Beate Strige Øyen. Hun skal spille rollen som Gudrid, en rolle hun har spilt før. Det er veldig stas å kunne invitere Ingunn Beate tilbake til Stiklestad, spesielt nå som hun har flyttet tilbake til Inderøy etter mange år i Oslo. Jeg har selv hatt gleden av å samarbeide med Ingunn Beate i forestillinga «Idiot!» på Turneteatret Trøndelag og kan skrive under på at hun er en veldig dyktig og berørende skuespiller.»

Regissør Ingrid Forthun er hjertens enig og føyer til:
I rollen som Gudrun søkte vi en kunstner med særlig evne til emosjonell gjennomlevelse og som besitter kombinasjonen «en eminent sanger og i tillegg en særs god skuespiller». Vi er begeistret og ydmyke over at vår Gudrun i år skal spilles av den anerkjente operasangeren Beate Mordal. Hun er utdannet ved NTNU og Operaakademiet i København og gjør nå internasjonal karriere i operahus over hele Europa.

En annen operasanger som debuterer på Stiklestad, er Trond Gudevold. Han skal spille rollen som Tormod Kolbrunarskald. Trond er utdannet fra Barratt Due musikkinstitutt og Statens Operahøgskole i Oslo. Han har en lang karriere bak seg med flere roller ved Den Norske Opera & Ballett, flere operahus i Tyskland og de ulike distriktsoperaene rundt om i landet. Rollen som skalden passer perfekt til hans musikalske register og temperament. Publikum kan virkelig glede seg til å oppleve ham, sier Forthun

En av våre favorittskuespillere er Ingar Helge Gimle. Han er en sterk scenepersonlighet og har den varmen, klokskapen og styrken som vi mener rollen som Gamal-Jostein krever. Ingenting er bedre enn at han også har erfaring med spelet fra før. Ingar Helge har spilt både kongen og Torgeir Flekk. Gimle har nå i det siste turnert med Riksteatret i forestillingen «Et glass til».

En annen veteran på Stiklestad er Lavrans Haga. Han skal spille rollen som Kvistadbonden, som i årets versjon vil få mer plass i manuset. Lavrans er en allsidig og dyktig skuespiller som har lang erfaring fra Spelet om Heilag Olav og andre utendørsspel, og er selv fra Verdal.

Årets spel får også ny koreograf; Cina Espejord. Espejord er utdannet ved Den Norske Operas Ballettskole og Ballettschule des Hamburg Ballett, og har siden 2004 vært ansatt ved Nasjonalballetten. Som koreograf har Espejord skapt flere verk for Nasjonalballetten, blant annet Ghosts – Ibsens Gengangere, som hun skapte sammen med regissør Marit Moum Aune. For denne koreografien vant hun Kritikerprisen 2015. Espejord har også skapt verk utenfor Nasjonalballetten. Hun hadde bl.a regi på Musikkfabrikken ved Hunderfossen familiepark 2023 som nylig vant en Thea Award (2024) for beste attraksjon.

Førstkommende helg arrangeres det også prøvespill og dans for amatørskuespillere og dansere I samarbeid med Verdal Teaterlag på Stiklestad.

Olsokdagene på Stiklestad.
Spelet om Heilag Olav er kjernen i festivalen Olsokdagene på Stiklestad.  Årets Olsokdager foregår i perioden 24. – 29.juli. Spelet om Heilag Olav, som fyller 70 år i år, spilles 25., 27., 28. og 29.juli.  Tidligere har SNK offentliggjort at temaet for årets festival er TRYGG?, og at utenriksminister Espen Barth Eide er årets Stiklestadprofil.

«Spelet om Heilag Olav» framføres på Stiklestad:  25., 27., 28. og 29. juli 2024  kl 1900

PROFESJONELLE SKUESPILLERE:

Kong Olav Haraldsson
Nils Golberg Mulvik

 

 

Gudrun
Beate Mordal

Gudrid
Ingunn Beate Strige Øyen

Torgeir Flekk
Gard B. Eidsvold

Gamal-Jostein
Ingar Helge Gimle

Tormod Kolbrunarskald
Trond Gudevold

Torgeir Halleson
(Kvistadbonden)
Lavrans Haga

KUNSTNERISK LAG:

Kunstnerisk leder:
Nina Wester

Regissør:
Ingrid Forthun

Musikalsk leder:
Torodd Wigum

Koreograf:
Cina Espejord

Korinstruktør:
Hans Dur Molvik